Suriye: Yanlış alarmın nedeni ABD ve İsrail'in elektronik saldırısı

ABD-İngiltere-Fransa'nın füze saldırılarının ardından pazartesiyi salıya bağlayan gece hava savunma sistemlerinin sirenlerinin çalması ve havada imha edici füzelerin ateşlenmesi Suriyelileri telaşlandırdı. Ancak bunun ABD ile İsrail'in elektronik saldırısından kaynaklanan yanlış alarm olduğu ortaya çıktı.

Haberler 17.04.2018 - 14:28 Son Güncelleme : 17.04.2018 - 14:29

Suriye resmi haber ajansı SANA, hava sahası ihlaline dair yanlış alarm yüzünden hava savunma sistemlerinin yanlışlıkla harekete geçtiğini duyurdu.

Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad'ı destekleyen müttefik güçlerin bir komutanı, Reuters haber ajansına verdiği demeçte, teknik arızanın ABD ile İsrail'in Suriye'nin radar sistemine yönelik ortak elektronik saldırısından kaynaklandığını söyledi.

Sputnik'e konuşan Lübnan'ın başkenti Beyrut'taki Refik Hariri Uluslararası Havaalanı'ndan bir kaynak da İsrail'in saldırı düzenlemiş olamayacağını, zira İsrail savaş uçaklarının Lübnan hava sahasına giriş yapmadığını söyledi.

Lübnanlı kaynak ''Yerel saatle 21.00-01.30 arasında Lübnan hava sahasında İsrail savaş uçağı yoktu'' dedi.

ABD VE İNGİLTERE DE ÜSTLENMEDİ

Durum netleşmeden önce Suriye medyası Humus bölgesindeki Şayrat hava üssüne yönelik füze saldırısının püskürtüldüğüne dair haberlere yer vermişti. Suriyeli bir askeri kaynak, Sputnik'e, yaklaşık 10 füzenin havada imha edildiğini söylemişti.

Pentagon ve İngiltere Savunma Bakanlığı ise o zaman zarfında bölgede askeri faaliyette bulunmadıklarını açıklamıştı.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız