TBMM'ye çağrı: Gözden geçirin

Avrupa Konseyi İnsan Hakları Komiseri Nils Muiznieks, tartışmalara neden olan İç Güvenlik Yasa Tasarısı'nın yeniden gözden geçirilmesi için TBMM'ye çağrıda bulundu.

Haberler NTV Haber 09.02.2015 - 18:51

Yarın Meclis Genel Kurulu’na gelmesi beklenen İç Güvenlik Yasa Tasarısı'na Avrupa'dan tepki var.

Avrupa Konseyi İnsan Hakları Komiseri Nils Muiznieks, TBMM’ye, tasarıyı Avrupa ve uluslararası standartlar ışığında "gözden geçirme" çağrısında bulundu.

Konuyla ilgili mesaj yayınlayan komiser, İç Güvenlik Yasa Tasarısı'ndaki önerileri "kaygı verici" bulduğunu ve polisin yetkilerini, bağımsız kontrol mekanizması olmaksızın, daha da artırdığını söyledi.

Yasa tasarısı polisin arama ve gözaltına alma yetkilerini genişletiyor, hakim kararı olmaksızın ayrıntılı arama ve 24 saate kadar gözaltı yetkisi getiriyor.

Akşam saatlerinde yapılan açıklamada, yarın Meclis gündemine gelmesi beklenen tasarının görüşmelerinin ertelendiği bildirildi.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız