Tsunami kurbanları anılıyor

Hint Okyanusu'nda 26 Aralık 2004'te meydana gelen 9,2 büyüklüğündeki depremin yol açtığı tsunami felaketinde hayatını kaybeden yaklaşık 250 bin kişi için birçok Asya ülkesinde tören düzenlendi

Haberler Anadolu Ajansı 26.12.2009 - 10:54

Hint Okyanusu'nda şiddetli depremin yol açtığı ve Asya'yı vuran tsunami felaketinin 5'inci yıldönümünde, hayatını kaybeden yaklaşık 250 bin kişi anılıyor.

Felakette 168 bin kişinin öldüğü Endonezya'nın Açe eyaletinde çok sayıda kişi camileri doldurarak dua etti. Felakette yakınlarını kaybettiğini söyleyen 72 yaşındaki Siti Emine, yaptığı açıklamada, "Aile üyelerimin hepsi tsunamide öldü. Çocuklarım, torunlarım, erkek ve kız kardeşlerim hepsi öldü ve ben yalnız kaldım" dedi.

Felakette ölenlerin yakınlarının toplandığı anıt haline getirilen alanı gösteren Emine, "Buralarda gömülmüş olabilirler ya da dalgalar onları sürüklemiş olabilir. Tsunami sırasında plajdaydık. Nerede gömüldüklerinden emin değilim, ama her gün buraya onlar için dua etmeye geliyorum" diye konuştu

Tayland'da da Phang Dga kıyısında Budist rahiplerin katıldığı törenler yapıldı. Tarihin en büyük doğal felaketlerinden biri olan ve tsunaminin yol açtığı şiddetli dev dalgaların vurduğu 14 ülkenin hepsinde anma törenleri düzenlenecek.

Felakette 31 bin kişinin öldüğü Sri Lanka'da da 2 dakikalık saygı duruşu yapıldı, radyo ve televizyonlar tsunaminin kıyıyı vurduğu yerel saatle 09.25'te yayınlarını durdurdu.

Endonezya'nın Sumatra adası açıklarında 9,2 büyüklüğündeki, son 40 yılın en şiddetli depreminin yol açtığı tsunami felaketi, yüz binlerce can kaybının yanı sıra yüz binlerce kişinin evsiz kalmasına ve geçim olanaklarını yitirmesine yol açmıştı.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız