'Türk liderler soykırım anıtını ziyaret edecek'

Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan, "Er ya da geç Türk yetkililer de Erivan'daki 'soykırım anıtı'nı ziyaret edecek" dedi.

Haberler 09.12.2011 - 14:41

Fransa'da Hristiyan Demokratlar ve muhafazakar partiler toplantısına katılan Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan, Marsilya kentinde diasporayla buluştu.

Sarkisyan burada yaptığı konuşmada, Türkiye'yi 'soykırımı' resmi olarak tanımaya davet etti.

“Burada söz konusu olan ne bir önkoşul ne de bir intikam hissinin tatminidir. Türkiye kendi tarihiyle yüzleşmeli” diyen Sarkisyan, “Bir gün Türkiye yetkilileri Ermeni soykırımına ilişkin yaklaşımlarını yeniden değerlendirebilecek cesareti bulacaklar” şeklinde konuştu.

Sarkisyan, “Er veya geç, kendisini bir Avrupa ülkesi olarak gören Türkiye, Tsitsernakaberd'de (Erivan'daki soykırım anıtı) saygı duruşunda bulunacak gerçek bir Avrupalı hükümeti tarafından yönetilecek” dedi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız