TürkAkım'da derin deniz boruları Kıyıköy'e ulaştı

Rus doğalgazını Türkiye üzerinden Avrupa'ya taşıyacak TürkAkım hattının Karadeniz'in altından geçen ilk kısmı tamamlandı.

Haberler NTV Haber 01.05.2018 - 10:50

TürkAkım Açık Deniz Doğalgaz Boru Hattı’nı oluşturan iki hattan birincisi, derin deniz inşaatın tamamlanmasıyla Türkiye’nin Karadeniz kıyısına ulaştı.

Boruların döşenmesine, 7 Mayıs 2017'de Rusya'nın Anapa kıyılarından başlanmıştı. Borular Kıyıköy'e ulaştı. Böylece TürkAkım'ın ilk hattının derin deniz kısmı tamamlandı.

Dünyanın en büyük inşaat gemisi Pioneerıng Spirit, bu süreçte açık denizde günlük ortalama 4,3 kilometre boru döşedi. Proje, Türkiye ve Rusya kıyılarında ve Karadeniz’de eş zamanlı olarak hayata geçiriliyor.

Türkiye’nin Trakya kıyısında Kıyıköy beldesi yakınındaki alım terminalinin yapımı da sürüyor. Karadaki çalışmaların sonuçlandırılmasıyla beraber ilk hat bütünüyle tamamlanmış olacak.

İnşaat, projeye uygun şekilde ilerliyor. Hatta ilk gaz Aralık 2019'da verilecek.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız