Türkiye ile Dağlık Karabağ'ı görüşmeyiz

Nükleer güvenlik zirvesi için gittiği Washington'da gazetecilere konuşan Ermenistan Dışişleri Bakanı Nalbandyan, "Türkiye'yle Dağlık Karabağ sorununu hiçbir zaman görüşmeyiz" dedi.

Haberler 14.04.2010 - 15:39

Washington’da gazetecilere konuşan Ermenistan Dışişleri Bakanı Edvard Nalbandyan, Erivan yönetimi olarak Türkiye ile Dağlık Karabağ sorununu görüşmek niyetinde olmadıklarını söyledi.

Ermeni bakana göre, Ankara Erivan’la diyalog masasında sürekli olarak Karabağ konusunu gündeme getirmeye çalışıyor. Oysa normalleşme süreci ile Dağlık Karabağ sorunu arasında herhangi bir bağlantı bulunmuyor.

"İşte bu yüzden bu konuyu Ankara ile görüşmek için herhangi gerekçe görmüyoruz" diyen Nalbandyan, Ankara yönetiminin Dağlık Karabağ konusunda arabulucu olamayacağını vurguladı ve ekledi: "Türkiye ile ilişkileri iyiliştirmek adına hiçbir zaman Karabağ konusunda tavizde bulunmayız."

Nalbandyan söz konusu süreçlerin ilişkilendirilmesi yüzünden her iki alanda gerileme yaşanacağını ifade ederek, AGİT Minsk Grubu eşbaşkan ülkelerinin de (ABD Rusya ve Fransa) aynı görüşü paylaştıklarına dikkat çekti.

Ermeni bakan şöyle devam etti:

"Ankara yönetimi normalleşme sürecinin durdurulmasını istemiyorsa, protokolleri onaylamaya hazır olduğunu kanıtlamalı. Serj Sarkisyan başkanlığındaki delegasyonumuzun Washington temasları, Türkiye'nin normalleşme süreci ile ilgili daha önce vardığımız sonuçları bir daha kanıtladı. Başkan Sarkisyan ile Başbakan Erdoğan’ın görüşmesi ise gelecekte atacağımız adımlarımı daha da belirginleştirdi."

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız