Ukrayna'da muhalefeti bölen görüşme

Ukrayna'da iki ayı geride bırakan siyasi krize çözüm bulunamazken, muhalefet saflarında bölünme yaşandığı gözlemleniyor.

Haberler 24.01.2014 - 11:09

Ukrayna'da muhalifler halen başkent Kiev'de çadırlarda eylemlerini sürdürüyor. Krize çözüm bulmak için ise, muhalefeti oluşturan 3 parti ikinci kez Devlet Başkanı Viktor Yanukoviç ile görüştü.

Muhalif lider Tyahnybok göstericilerden polisle çatışmamalarını istedi.

Anamuhalefet lideri Vitali Kilçko ise,, masadan eli boş kalktıklarını belirtti. Yeniden kan dökülmesinden korktuğunu söyledi.

Görüşme sonrası protestocular, yeni barikatlar kurarken gösteriler ülkenin batısına da yayıldı.

POLİSTEN İTİRAF
Ukraynalı yetkililer ise, gösteriler sırasında bazı tutuklulara sert müdahale edildiğini kabul etti. Dünya basınında yer alan bir video görüntüsünde, polis bir eylemciyi çırılçıplak soyduktan sonra kar üzerinde yürümeye zorluyor.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız