Yemen'deki El Kaide şefi kurtuldu

ABD'nin Yemen'deki operasyonunda iki militan öldü, ancak asıl hedef kurtuldu.

Haberler 07.05.2011 - 09:38

ABD'nin insansız hava aracıyla perşembe günü Yemen'de düzenlediği ve El Kaide'nin orta düzeydeki iki militanının öldürülmesiyle sonuçlanan saldırısında asıl hedefin, El Kaide'nin Arabistan Yarımadası lideri Enver el Evlaki olduğu bildirildi.

CBS News ve Wall Street Journal'ın haberlerine göre, adının açıklanmasını istemeyen Amerikalı yetkililer, asıl hedef durumundaki ABD doğumlu Evlaki'nin saldırıdan kurtulduğunu belirtti.

Yemen Savunma Bakanlığı saldırıda, Musa ve Abdullah Mübarek adındaki kardeş militanların öldüğünü açıklamıştı.

Ülkenin güneyindeki saldırıda, vurulan otomobilde bulunan iki kişi ölürken, Amerikalı yetkililer, "Araçta Evlaki'nin olduğunu umuyorduk" dedi. Evlaki'nin, ABD içinde düzenlenmiş bazı eylemlerin arkasındaki isim olduğu ileri sürülüyor.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız