Başörtülü öğrencilerden YÖK'e suç duyurusu

Eğitim için otobüsle Çubuk'a giderken başörtülerini çıkarmadıkları gerekçesiyle yolda indirildiklerini öne süren bir grup kız öğrenci, YÖK'e suç duyurusunda bulundu.

Haberler Anadolu Ajansı 26.10.2010 - 15:33

Memur-Sen Ankara İl Başkanı Mustafa Kır, Ankara Üniversitesi Peyzaj Mimarisi Bölümünde okuyan bir grup öğrencinin, bölüm hocaları tarafından arazide eğitim uygulaması için bugün otobüsle Çubuk Karagöl'e götürüldüğünü söyledi.

Kır, ''Ancak 6 öğrenci başları kapalı olduğu için hoca tarafından bizzat başları açılmaya, açmadıkları takdirde otobüsten indirilmeye zorlanmıştır. Ardından bu öğrenciler otobüsten indirilerek eğitim uygulamasından mahrum bırakılmıştır'' dedi.

Laikliğin, din düşmanlığı olmadığını, din ve vicdan özgürlüğünün, inanç ve ibadet hürriyetinin garantisi olduğunu belirten Kır, şöyle konuştu:

''Ne Anayasamızda, ne yasalarda, ne YÖK Kanunu'nda, ne YÖK Disiplin Yönetmeliği'nde, ne Atatürk ilkelerinde başörtüsünü ima yoluyla bile yasaklayan bir ifade vardır. Anayasa'nın amir hükmüne göre, özgürlükler ancak yasalarla sınırlandırılabilir. Böyle bir sınırlandırma da yoktur. Dolayısıyla bu yaşananlardan dolayı öğrenciler tarafından hocaları hakkında YÖK'e suç duyurusunda bulunulacak ve sendika olarak bunun takipçisi olacağız.''

Açıklamanın ardından, öğrenciler adına hazırlanan dilekçe, YÖK Başkanlığına verildi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız