'Giriş belgesi karşılığında para istendi' iddiası

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Seviye Belirleme Sınavı giriş belgeleri karşılığında bazı okul idarecilerinin velilerden ücret talep ettikleri konusunda kendilerine şikayet geldiğini bildirdi.        

Haberler Anadolu Ajansı 28.05.2010 - 12:16

Koncuk, SBS'ye girecek öğrencilerden bu şekilde para talep edilmesinin doğru bir davranış olmadığını belirterek, ''SBS başvurusu sırasında sadece bankalara 10 lira yatırılıyor. Bunun dışında velilerin para vermeleri söz konusu değil'' dedi.        

Sınav giriş belgelerini dağıtan okul idarecilerinden bazılarının velilerden para istemelerinin mevzuatlara aykırı olduğunu ve bu kişilerin suç işlediklerini ifade eden Koncuk, şunları kaydetti.        

''Bazı okul idarecilerinin velilerden ücret talep etmeleri son derece yanlış ve sorumsuz bir davranış. Okul idarecileri mevzuata aykırı hareket ederek kendilerini böyle bir riske atmamalı. Sınav giriş belgeleri öğrencilere herhangi bir ücret talep edilmeden verilmek zorunda. Eğer idareciler vermezlerse suç işlemiş olurlar. Fırsatçılık olarak değerlendirdiğimiz bu olayları, velilerimiz ilçe milli eğitim müdürlüklerine bildirmeli.''        

SBS, ilköğretim 6. sınıf öğrencileri için 12 Haziran, 7. sınıf öğrencileri için 6 Haziran ve 8. sınıf öğrencileri için ise 5 Haziran'da yapılacak.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız