İmam hatip mezunlarına polislik yolu açılıyor

ÖSYM'nin yeniden yapılandırılmasına ilişkin yasa teklifi, Meclis Başkanlığı'na sunuldu. İmam hatip mezunlarına polislik yolu açan teklif, YÖK Başkanı tarafından önerilen ÖSYM Başkanı'nı, Cumhurbaşkanı'nın atamasını öngörüyor.

Haberler 18.01.2011 - 16:02

Meclis Başkanlığına sunulan teklif, ÖSYM'nin adını "Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi" olarak değiştiriyor. Kurum idari ve mali açıdan da kuvvetlendiriliyor.

Teklifin en dikkat çekici düzenlemelerinden biri polis meslek yüksek okulları kanununda yaptığı değişiklik.

2001 yılında çıkarılan kanun, polis akademisine bağlı polis meslek yüksekokullarına alınacak adayları, genel lise, teknik liseler, ticaret ve turizm meslek lisesi mezunlarıyla sınırlıyordu.

Meclise sunulan teklife eklenen bir maddeyle bu sınırlama kaldırıldı; "lise ve dengi okullar" ibaresi getirildi.

Böylece imam hatip lisesi, açık lise ve sağlık meslek lisesi mezunlarına da polislik yolu açıldı.

Teklifte, ÖSYM Başkanı'nın YÖK'ün önereceği 3 aday arasından bakanlar kurulunun önerisi ve Cumhurbaşkanı tarafından atanması öngörülüyor.

Yasa teklifinde sınav güvenliği ve kopyaya karşı önlemler de dikkat çekiyor.

Kopya çeken adaylar 2 yıl  boyunca kurumun başka hiçbir sınavına giremeyecek. Ancak kopya çektiği belirlenen aday soruları kimden ve nasıl elde ettiğini açıklarsa ceza indirimi yapılacak.

ÖSYM'nin soru havuzu adli soruşturmalarda dahi 3. kişilere gösterilemeyecek. Bunun için bakanlar kurulu kararı gerekecek.

Görevden ayrılan ÖSYM yöneticileri ve soru hazırlayan uzmanlar 2 yıl boyunca dersanelerde çalışamayacak.

ÇUBUKÇU'DAN DESTEK
Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu imam hatiplilere polislik yolunu açan teklifi desteklediğini söyledi.

Kanun teklifini değerlendiren Çubukçu, "İmam hatip liseleri, eğitim sisteminin bir parçası ve bu lisede okuyanlar da bu ülkenin çocuklarıdır. Biz her çocuğun istediği mesleği yapabildiği bir ülke hayal ediyoruz" dedi.

Çubukçu, ayrıca  teklifin doğru bir düzenleme olduğunu söyledi.

ÖZCAN'DAN DA YORUM GELDİ
YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan da, bir gazetecinin, ''Tüm liselerin mezunlarının ve dolayısıyla imam hatip lisesi mezunlarının da polis meslek yüksekokulu sınavlarına girebilmeleri konusu tartışılıyor. Sizin hazırladığınız kanun taslağında bu yoktu. Bu konuyu nasıl değerlendiriyorsunuz?'' sorusuna; ''O bizim yazdığımız teklifte de vardı. Onda da bir mahsur görmüyorum. Herkes girebilir'' yanıtını verdi.     


Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız