Öğretmen atamaları ertelendi

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu ile YÖK Başkanı Özcan'ın görüşmesinin ardından yarın yapılacak öğretmen atamalarının ertelendiği duyuruldu.

Haberler 30.08.2010 - 17:23

YÖK Denetleme Kurulu Başkanı Mustafa Solak ve YÖK üyeleriyle YÖK'de toplantı yapan YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, denetleme Kurulunun iddialara ilişkin soruşturma raporunu inceledi, daha sonra da Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'yu makamında ziyaret etti.        

Özcan, Bakanlıkta bulunduğu sırada Milli Eğitim Bakanı Çubukçu, Bakanlıktan ayrıldı ve yaklaşık 1,5 saat sonra yeniden Bakanlığa geldi.       

Çubukçu, burada gazetecilerin, ''YÖK Başkanı Özcan size KPSS ile ilgili YÖK Denetleme Kurulu'nun hazırladığı raporu sundu mu?'' sorusuna ''1 saate kadar yazılı açıklama yapacağız'' yanıtını verdi.

ATAMALAR ERTELENDİ
Beklenen açıklama saat 18.00 sularında geldi. Milli Eğitim Bakanlığı, KPSS'yle ilgili durum netleşinceye kadar yarın yapılacak 30 bin öğretmen atamasını ileri bir tarihe erteledi.

Bakanlık açıklamasında şöyle denildi:

''ÖSYM Başkanlığınca sınavla ilgili yapılan değerlendirmelerde mevcut bilgi ve belgelerde 2010-KPSS Eğitim Bilimleri sınavında usulsüzlük yapıldığına ilişkin kesin bir bulguya rastlanmadığı, konunun Cumhuriyet Savcılığına intikal  ettiği, ancak sınavın tümüyle iptal edilmesini gerektirecek bir durumun oluşmayacağı kanaati belirtilmiştir.

Bu değerlendirmeler çerçevesinde yeni eğitim öğretim yılının 20 Eylül 2010 tarihinde başlayacağı, eğitim-öğretim çalışmalarının aksamaması öğretmen ihtiyacı ve atama bekleyen öğretmen adaylarının durumu dikkate alınarak sözkonusu duyuruya ilişkin işlemlerin sonuçlandırılacağı kamuoyu bilgisine sunulmuştu.

Ancak sınava ilişkin yapılan ihbar ve şikayetler hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı'nca açılan soruşturmanın yanı sıra Yükseköretim Denetleme Kurulu Başkanlığınca da kapsamlı bir soruşturma başlatılmıştır. YÖK Denetleme Kurulu  Başkanlığınca henüz soruşturma tamamlanmamakla birlikte, hazırlanan 30 Ağustos 2010 tarihli soruşturma ön raporunda ulaşılan deliller neticesinde sınavın bütünlüğünü etkileyecek bir durumun ortaya çıkma ihtimali belirtilmiştir. Başvuruda bulunan öğretmen adayları açısından telafisi güç hukuki ihtilafların yaratılmaması amacıyla durum netleşinceye kadar öğretmen atamalarının ileri bir tarihe ertelenmesi uygun bulunmuştur.''

YÖK BAŞKANI: RAPORU SUNDUK
Milli Eğitim Bakanlığı'ndan çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtlayan YÖK Başkanı Özcan, soruşturmaların ne zaman tamamlanacağına ilişkin soruya ''Henüz bilmiyorum. En hızlı bir şekilde çalışıyoruz'' yanıtını verdi.

Ön soruşturma raporunu Bakan Çubukçu'ya sunduğunu kaydeden Özcan, ''Bizim raporumuz bitti, Sayın Bakana sunduk'' dedi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız