Okul için ormana gidiyorlar

Okul binalarının çocukları doğadan kopardığını düşünen bazı kurumlar, öğrencilerine ormanda ders veriyor. Çocukların doğayla iç içe olduğunda daha iyi öğrendiğini savunan bazı eğitimciler bu deneyerek öğrenme metodunu seçiyor.

Haberler 04.08.2015 - 22:58

 Bir Danimarka okulunun web sitesinde şöyle yazıyor: "Okulun ilk günü pembe elbiselerle geldiler ve şu an ceplerinde solucanlarla çıkıyorlar." 

New York’ta faaliyet gösteren bir anaokulu eğitim sistemini çocuk merkezli hale getirmiş. Böylece çocuklara deneyerek öğrenmeleri için fırsat verdiklerini belirtiyorlar. Çocuklar okulda doğayı deneyimleyerek öğreniyorlar.

Kanada’da anaokulundan ortaokula kadar eğitim veren bir kurum çocukların doğaya bağlanmasını, ekolojik kelime hazinelerini geliştirmeyi ve sağlıklı bir yaşamı amaç edinmiş. Kırsal ve kentsel bölgeler arasında bağ kurmayı hedefleyen okul, Orman Fakültesi ile birlikte çalışıyor. Okul, bulunduğu bölgede “Mükemmel Genç Çocuklar” ödülünü almaya hak kazandı.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız