Teknoloji fakültelerine 'LYS puanı' ile girilecek

Teknoloji Fakülteleri bünyesinde yer alan Mühendislik Programlarına mesleki ve teknik ortaöğretim kurumu öğrenci ve mezunları, ''YGS-1 Puanı'' yerine sadece ''Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) Puanı'' ile yerleşebilecek.        

Haberler 22.04.2011 - 17:02

Teknoloji Fakülteleri bünyesindeki Mühendislik Programlarına mesleki ve teknik ortaöğretim kurumu öğrenci ve mezunlarının, ''YGS-1'' puanı ile öğrenci kabul edilmesine, Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu tarafından yürütmeyi durdurma kararı verildi.        

Bu nedenle, 2011-ÖSYS'de Teknoloji Fakültelerine sadece Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) puanı ile öğrenci kabul edilebilecek.        

Mesleki ve teknik ortaöğretim kurumu öğrenci ve mezunları da Teknoloji Fakültelerine LYS puanı ile kabul edileceğinden, bu durumdaki adayların LYS'ye başvuru yapması gerekiyor.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız