Trabzon'da bir sahte öğretmen skandalı daha

19 yıl boyunca öğretmenlik yapan bir kişinin, yüksekokul terk olduğu ve sahte diplomayla görev yaptığı ortaya çıktı.

Haberler ntv.com.tr 09.10.2017 - 09:29 Son Güncelleme : 09.10.2017 - 11:26

Trabzon’da sahte öğretmen Rukiye G.S. skandalının ardından yeni bir skandal daha yaşandı.

Habertürk gazetesinin haberine göre; Rize Meslek Yüksekokulu’nu kazanan Yusuf B., bir yıl sonra okulu bıraktı. Memleketi Trabzon’a dönen Yusuf B, iki yıl bir işte çalıştı.

İddiaya göre; Yusuf B. Karadeniz Teknik Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nden mezun olan bir kişinin diplomasının fotokopisini ele geçirdi.

Yusuf B., diplomadaki ismi silerek bilgisayar ortamında kendi adına hazırladığı diplomanın fotokopisini alıp öğretmenlik başvurusu yaptı.

Başvurudan iki ay sonra Tekirdağ’ın Hayrabolu ilçesine Türkçe öğretmeni olarak atanan Yusuf B., 4 yıl burada görev yaptı. Ardından Giresun’da 9 yıl, Bulancak’ta da 3 yıl çalıştı.

Geri döndüğü memleketi Trabzon’da Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi’nde 1.5 yıl görev yapan öğretmenin diplomasının sahte olduğu tespit edildi.

Trabzon Milli Eğitim Müdürlüğü, Yusuf B. hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

İfadesine başvurulan Yusuf B. pişman olduğunu belirterek, okula gitmeme kararı aldığını söyledi.

Yusuf B. hakkında sahtecilik ve dolandırıcılık soruşturması başlatıldı.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız