ABD'de kurumlar vergisi için yüzde 26,5 hazırlığı

ABD Temsilciler Meclisi'nin önde gelen Demokrat üyeleri, en yüksek kurumlar vergisi oranını yüzde 21'den 26,5'e yükseltmeyi amaçlıyor.

Haberler Anadolu Ajansı 14.09.2021 - 09:58

Temsilciler Meclisi'nin yeni gelir kanunlarının çıkarılması sürecinde yetkili komitesi, Demokrat üyelerin 3,5 trilyon dolarlık yatırım planının parçası olarak söz konusu değişikliği öngören düzenlemelerin bu hafta gündeme alınacağını bildirdi.

Komiteden yapılan açıklamada, salı ve çarşamba günü düzenlenecek oturumlarda yasa tekliflerinin değerlendirilmeye devam edileceği kaydedildi.

Açıklamada, komitenin iklim kriziyle mücadele, istihdam yaratma, uygun fiyatlı konutu teşvik etme, çalışanlar ve aileleri için vergi indirimini uzatma, sağlık maliyetlerini düşürme ve eyaletlerin yatırımları finanse etmesine yardımcı olacak temel araçları yeniden tesis etmeye yönelik önlemleri belirleyeceği aktarıldı.

Ülkede en küçük işletmelerden alınan vergilerin azaltılmasının da hedeflendiğine işaret edilen açıklamada, halihazırda yüzde 21 olan kurumlar vergisi oranını yüzde 26,5'e yükseltilmesinin amaçlandığı aktarıldı.

ABD Başkanı Joe Biden, 2017'de yüzde 35'ten yüzde 21'e düşürülen kurumlar vergisi oranının yüzde 28'e çıkarılmasını önermişti.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız