Alibaba'da cinsel istismar soruşturması

Çinli e-ticaret devi Alibaba'da skandal yaşanıyor. Bir çalışanın iş gezisi sırasında müdürü tarafından cinsel saldırıya uğradığını belirtmesi sonucunda şirket harekete geçti.

Haberler Reuters 09.08.2021 - 09:59

Alibaba Group'ta bir çalışan, patronu ve müşterisi tarafından cinsel saldırıya uğradığını iddia etti. Polis konuyla ilgili soruşturma başlatırken Çin merkezli şirket, ilgili kişilerin askıya alındığını ve soruşturmayı desteklediklerini söyledi.

İddialaya göre, Alibaba'nın Çin'in Hanco (Hanzhou) şehrinde çalışan bir kadın çalışan Jinan kentindeki bir iş gezisinde müdürü ve Alibaba'nın bir müşterisi olan Jinan Hualian Supermarket'ten bir kişinin otel odasında tecavüz etmek amacıyla kendisine saldırdığını öne sürdü. 

Bloomberg'de yer alan habere göre, kadın çalışan kendisine zorla alkollü içecek içirdiklerini ve yemek sırasında ise şirket müşterisinin kendisini taciz etmesine karşın müdürün olaylara göz yumduğunu belirtti. Polise ifade veren kadın çalışan, konuyu şirketin insan kaynaklarına ilettiğini belirtti. Çalışan bir sonuç alamadığını da ifadesine ekledi. 

Alibaba CEO'su Daniel Zhang olayı duymasının ardından şok yaşadığını ve utandığını belirtti. Olaylara karışanların iş akdinin askıya alındığını duyuran Zhang, kapsamlı bir soruşturma başlattıklarını açıkladı. 

Zhang, "Benden başlayarak, yönetimden başlayarak, insan kaynaklarından başlayarak, Alibaba'daki herkesin empati kurması, düşünmesi ve harekete geçmesi gerekiyor" dedi.

Öte yandan polis de Alibaba şirketi içerisinde bir cinsel istismar davası yürüttüklerini doğruladı.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız