Belçika'nın da notu kırılabilir

Standard & Poor's, Belçika'nın kredi notunun altı ay içinde düşürülebileceği uyarısını yaptı.

Haberler 14.12.2010 - 14:57

Kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's, Belçika'da kısa süre içinde hükümetin kurulamaması ve borç tablosunun kötüleşmesi halinde altı ay içerisinde not indiriminin söz konusu olabileceğini belirtti.

S&P'den yapılan yazılı açıklamada, "Konsensüs sağlanamamasının hükümetin borç tablosunu reformlar yoluyla istikrara kavuşturamamasına neden olduğu sonucuna varırsak, Belçika'nın kredi notunu bir kademe aşağı çekebiliriz. Eğer Belçika kısa süre içinde hükümeti kuramazsa, potansiyel olarak altı ay içinde bir not indirimi söz konusu olabilir" denildi.

Standard & Poor's bugün Belçika'nın not görünümünü "durağan"dan "negatif"e çevirmiş, ülkenin "AA+" olan uzun vadeli kredi notu ve "A-1+" olan kısa vadeli kredi notunu da teyit etmişti.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız