Dolar ne kadar? (7 Mart dolar fiyatları)

Fed'den faiz artışı beklentisiyle yükselişte olan dolar/TL yönünü aşağı çevirerek 3,68'in altını gördü.

Haberler ntv.com.tr 07.03.2017 - 09:14 Son Güncelleme : 07.03.2017 - 16:05

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) bu ayki toplantısında faiz artırımına kesin gözüyle bakılmasıyla baskı altında olan dolar/TL yönünü aşağı çevirdi.

Bankalararası piyasada güne 3,70'in üzerinde başlayan dolar, 3,68'in altına kadar geriledi. Kur en düşük 3,6710'u gördü. Euro da 3,90'ın altına gevşedi.

Analistler teknik açıdan dolar/TL'nin 3,70'in altında kaldığı sürece sırasıyla 3,6440 ve 3,6000 seviyelerine gerileyebileceğini öngörüyor.

Son dönemde jeopolitik risklerin etkisiyle benzer para birimlerinden negatif ayrışan dolar/TL, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'ın Rus ve ABD'li mevkidaşları ile görüşmesinin risk algısını azaltmasının yanı sıra gelişmekte olan piyasalardaki olumlu havaya paralel kurda düşüş görüldü. 

Fed'in yanı sıra yüksek enflasyon, referandum ve jeopolitik gelişmeler gibi iç gelişmeler kurda etkili oluyordu. 

Merkez Bankası likidite sıkılaştırma adımlarını kuvvetlendirerek devam ettiriyor. 

Gelecek hafta 15 Mart'ta Fed, 16 Mart'ta da Merkez Bankası faiz kararını açıklayacak. Bu iki karar kurun yönünde belirleyici olacak.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız