G-8'den 'risk sürüyor' uyarısı

G-8'in nihai deklarasyonunun taslak metninde, ekonomik krizle alakalı olarak, ''iyileşme belirtileri var, ama risk sürüyor'' görüşü savunuldu.

Haberler Anadolu Ajansı 08.07.2009 - 23:13

İtalya'nın L'Aquila kentindeki G-8 zirvesinde liderler tüm dünyayı etkileyen ekonomik krizi aşmaya yönelik adımları olumlu karşılamakla birlikte, riskin halen sürdüğü uyarısında bulundular.

Nihai deklarasyonun taslak metinde, ''finans sektörünü istikrara kavuşturmak için güveni yeniden tesis etme ve de büyümeyi ve istihdam yaratmayı teşvik amacıyla şu ana dek kaydedilen ilerlemeler'' övgüyle karşılanmakla beraber, ''durum belirsizliğini korumakta, ekonomik ve finansal istikrar için ciddi riskler halen sürmektedir'' uyarısı da yer aldı.

Belgede krizden ''çıkış stratejisi'' için Uluslararası Para Fonunun (IMF) yardımcı olmasının önemine de işaret edildi.

G-8'ler vergi kaçakçılığıyla uluslararası düzeyde mücadelenin gereğine de işaret ederek, konuya ilişkin yaklaşımlarını, ''Vergi kaçırma amacıyla yüksek miktarlardaki sermayenin gizlenmesini hoşgörüyle karşılamamız olanaksızdır'' cümlesiyle özetlediler.

Taslak metinde, sürdürülebilir bir ekonomik kalkınma için ''banka faaliyetlerine ilişkin düzenlemeler ve finans piyasalarını istikrara kavuşturma suretiyle finans sektörününde iyileştirmenin gerekliliği''ne de işaret edildi.

Metinde, ekonomik krize üretilecek çözümlerde toplumsal boyutun gözden uzak tutulmaması gerektiği de belirtildi. G-8'ler bu konudaki yaklaşımlarını ise ''İnsanı ilk sıraya yerleştirme suretiyle krizin sosyal boyutunun gözden uzak tutulmaması gerektiği konusunda hemfikiriz'' cümlesiyle özetlediler.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız