IMF: Avrupa'daki kriz küçümsenmemeli

IMF Başkanı Strauss-Kahn, Avrupa'da yaşanan borç krizinin küçümsenmemesi gerektiğini söyledi.

Haberler Anadolu Ajansı 02.12.2010 - 13:53

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Dominique Strauss-Kahn, Dow Jones Newswires Ajansı'na yaptığı açıklamada, İrlanda'da özellikle bankacılık sektöründen kaynaklanan Avrupa'daki krizin ciddi olduğuna ve küçümsenmemesi gerektiğine dikkat çekerek, alınan kararlarla bankacılık sektöründe yaşanan sorunların çözüleceğini ve İrlanda ekonomisinin hızla rayına oturacağını belirtti.

IMF Başkanı Dominique Strauss-Kahn, bundan sonraki IMF ve Dünya Bankası Başkanlarının Avrupa ve ABD dışındaki yerlerden seçilmeleri gerektiğine de işaret etti.

Halen, IMF'nin başında eski Fransız bakan Dominique Strauss-Kahn, Dünya Bankasının başında ise ABD'li Robert Zoellick olmak üzere iki büyük küresel finans kuruluşunu batılılar yönetiyor.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız