IMF ile anlaşma yolunda ilk adım

IMF ile anlaşma yönündeki ilk adım Londra'da atıldı. Başbakan Erdoğan ile IMF Başkanı Dominique Strauss Kahn arasında Londra'da yapılan görüşmede, anlaşmazlık yaşanan 3 başlık üzerinde mutabakat sağlandı.

Haberler 02.04.2009 - 20:31

Türkiye ile IMF, ilkesel olarak görüşmelere yeniden başlama kararı aldı. Taraflar arasında Londra'da yapılan görüşmelerde, ilkesel mutabakat sağlandı ve imzalanacak bir anlaşma yönünde ilk adım atıldı.

Başbakan Erdoğan ile IMF Başkanı Dominique Strauss Kahn arasında Londra'da yapılan görüşmede, daha önce mutabakat sağlanamayan 3 önemli başlık masaya yatırıldı.

'Nereden buldun yasası' ile ilgili, IMF'nin esnek davranacağı ve ısrarcı olmayacağı ifade edildi.

İkinci konu, IMF'nin özellikle belediyelere aktarılan kaynakların sınırlandırılması ve denetimi üzerindeki tutumuydu ve bunda da ilerleme sağlandı. IMF'nin ısrarından vazgeçtiği, kontrol altında olması yönünde mutabakat sağlandığı; bütçede fazla bir yük olmaması yönünde de Başbakan'ın teminat verdiği kaydedildi.

Anlaşmazlık yaşanan başlıklardan biri olan gelir vergilerinin denetimine ilişkin de uzlaşma zemini bulunduğu öğrenildi. IMF'nin vergi denetimi artırmaya yönelik katı bir talebi vardı, bunun da kademeli olarak uygulanmasında görüş birliği sağlandı.

ERDOĞAN: BU AY DAVET EDECEĞİZ
Başbakan Erdoğan da, IMF ile görüşmelerin olumlu olduğunu belirterek, IMF heyetinin Türkiye'ye davet edileceğini bildirdi.

Erdoğan, Oxford İslami Etütler Merkezi'nde, 'Medeniyetler İttifakı ve Türkiye'nin Rolü' konulu konferansta konuştu ve katılımcıların sorularını yanıtladı.

IMF Başkanı Dominique Strauss Kahn ile görüşen Başbakan Erdoğan, bu görüşmenin sorulması üzerine, olumlu geçtiğini belirterek, ''Bu ay davet edeceğiz. Ciddi manada bir mesafe aldık. Görüşmeler yapılacak. Görüşmenin neticesine göre takvim belirleriz. Olumlu diyebiliriz'' diye konuştu.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız