IMF'den tanışma ziyareti

IMF'den bir heyet Haziran ayının ilk haftasında Türkiye'ye gelecek. Ziyaretin amacı 4. Madde görüşmeleri öncesinde hazırlık ve tanışma.

Haberler 28.05.2012 - 12:41

Uluslararası Para Fonu'ndan (IMF) bir heyet Haziran ayının ilk haftasında Türkiye'ye geliyor.

Türkiye Masası Şefi Ernesto Ramirez Rigo başkanlığında heyetin ziyareti, 2012 yılı 4. Madde görüşmeleri öncesinde hazırlık ve tanışma amacını taşıyor.

IMF heyetinin, İstanbul ve Ankara'da kamu kesimi ve özel sektörden yetkililer ile görüşmelerde bulunarak Türkiye ekonomisini daha yakından tanıması ve son ekonomik gelişmeleri değerlendirmesi bekleniyor.

Türkiye'nin son 4. Madde görüşmeleri geçen yıl Eylül ayında gerçekleşmiş, ziyaretin ardından da IMF uzmanlarının hazırladığı rapor yayımlanmıştı. Bu yıl da IMF heyeti yine sonbaharda 4. Madde görüşmeleri için Türkiye'de olacak.

IMF, ana sözleşmesinin 4. Maddesi uyarınca, tüm üye ülkeleri düzenli olarak her yıl ziyaret ediyor.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız