İstanbul'daki toplantıda Kırım krizi çıktı

İstanbul'daki Karadeniz Ekonomik İşbirliği Parlamenter Asamblesi Genel Kurulu'nda, Rusya ile Ukrayna heyetleri arasında Kırım krizi çıktı. Ukrayna heyeti, "Rus heyetinde yer alan Kırımlı Shpaerov'un yasal yoldan seçilmiş bir milletvekili olmadığını" savundu ve toplantıdan çıkarılmasını istedi. Kararı, oluşturulacak komisyon verecek. O karara kadar, Kırımlı siyasi toplantılara katılamayacak.

Haberler NTV Haber 05.07.2017 - 18:33

Bir tarafta ukrayna, diğer tarafta Rusya. İki ülke uzun süredir yaşanan Kırım krizini İstanbul'daki Karadeniz Ekonomik İşbirliği Parlamenterler Asamblesi Genel Kurulu'na taşıdı.

Genel Kurul kurallarına göre üye ülkeler, seçim geçirirlerse, seçilen milletvekilleri KEİPA üyesi olarak onay alması gerekiyor. Ancak, Ukrayna heyeti, Rus tarafındaki Kırımlı milletvekili, Rusya Devlet Duması Üyesi Pavel Shpaerov ismine itiraz etti. Gerekçesi, Rusya tarafından işgal edilen Kırım'ın temsilcisi olamayacağıydı.

Ukrayna heyeti, Shpaerov'un genel kuruldan çıkarılmasını istedi. Ukrayna'nın isteği üzerine Shpaerov, komisyonun vereceği karara kadar Genel Kurul'dan çıkarıldı.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız