Memuruna iki kat zam yapan ülke

Myanmar Maliye Bakanı Win Shein bugün yaptığı açıklamada devlet memurlarının maaşlarında hatırı sayılır şekilde zam yapıldığını ve bazı memurların maaşlarının iki katına çıkarıldığını duyurdu.

Haberler DHA 27.03.2015 - 16:47

Myanmar’da postacı ve öğretmeninden genel müdürüne kadar yaklaşık 1,5 milyon devlet memurunun yaşam standartlarının artırılmasını hedefleyen bir zam yapılacak.

Zamlı maaşlarını 1 Nisan itibariyle alacak olan devlet memurlarının taban ve tavan zam oranları da açıklandı.

Açıklamaya göre en düşük ücretli memur 75 bin Kyat (yaklaşık 73 dolar) maaş alırken artık 120 bin Kyat (yaklaşık 115 dolar) alacak. En yüksek maaş ise 250 bin Kyat (yaklaşık 243 dolar) iken zamla birlikte 500 bin Kyat’a (yaklaşık 486 dolar) çıkarılacak.

Asya Kalkınma Bankası’na verileri göre geçen yıl yüzde 6 olan Myanmar enflasyonu’nun bu yıl yüzde 8,4 olması öngörülüyor.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız