Merkez Bankası yasası değişiyor

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Merkez Bankası yasasında değişiklik yapılarak Para Politikası Kurulu'nun yılda 12 yerine 8 kez toplanacağını açıkladı.

Haberler NTV Haber 13.11.2016 - 13:12

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, değişiklikle Para Politikası Kurulu toplantı sayılarının gelişmiş ülkelerle uyumlu olacağını belirtti.

Şimşek, 14 gelişmiş ülkenin 9'unda, kurulun yılda 8 kez toplandığını, birçok gelişmekte olan ülkenin Merkez Bankası'nın da bunu aynen uyguladığını ifade etti.

Şimşek, toplantı sayılarının azaltılmasının, kısa vadeli oynaklıklardan arınmış temel eğilimleri yansıtan analizlere dayalı, etkin bir para politikası tepkisi oluşturulması için Merkez Bankası'na daha fazla zaman tanıyacağını vurguladı.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız