Moody's: İspanya seçim sonucu notu için negatif

Moody's, İspanya'da yapılan parlamento seçim sonuçlarının siyasi belirsizliği artırdığını belirterek bunun kredi notu için negatif olduğunu açıkladı.

Haberler ntvpara.com 22.12.2015 - 09:49 Son Güncelleme : 22.12.2015 - 09:50

Uluslararası Kredi Derecelendirme Kuruluşu Moody's, İspanya'da Pazar günü yapılan parlamento seçimlerinin sonuçlarının siyasi belirsizliği artırdığını ve kurulacak yeni hükümetin yapısal reformlara, mali konsolidasyona devam etme kabiliyet ve isteği konusunda kuşkulara yol açtığını savunarak, gelişmelerin kredi notu için negatif olduğunu bildirdi.

İspanya'da yeni bir hükümetin kurulmasının büyük olasılıkla zor olacağını belirten Moody's, hükümetin kurulamaması ve yeni bir tur seçime gidilmesi halinde siyasi belirsizliğin uzun süreli olacağını vurguladı.

Moody's analisti Dietmar Hornung yaptığı değerlendirmede, "Seçim sonucu İspanya'nın kredi notu için negatif. Haftalarca sürecek bir belirsizlik dönemini başlattı.

İspanya'nın yapısal reformlara ve mali konsolidasyonu devam ettirmesi konusunda belirsizlik oluşturdu" ifadelerini kullandı.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız