Üçüncü kurban Portekiz mi olacak?

İngiliz Guardian gazetesi, İrlanda ve Yunanistan'dan sonra Portekiz'in üçüncü borç krizi kurbanı olmasından kaygı duyulduğunu yazdı.

Haberler 11.02.2011 - 08:39

İngiliz Guardian gazetesi para birimi olarak Euro'yu kullanan ülkelerin oluşturduğu Euro Bölgesi'ndeki borç kriziyle ilgili bir habere yer verdi.

Gazete, İrlanda ve Yunanistan'dan sonra Portekiz'in üçüncü borç krizi kurbanı olmasından kaygı duyulduğunu yazdı.

Habere göre, piyasalarda Portekiz'in borç tahvillerine uygulanan faizin çok fazla yükselmesi üzerine Avrupa Merkez Bankası harekete geçti ve krizi önlemek için Portekiz tahvili satın aldı.

Bu duruma karşın, Portekiz hükümetinin borç ödemede sorun olmadığı konusunda ısrarcı olduğu belirtiliyor.

Ancak piyasa oyuncularının, Portekiz'in İrlanda'nın izlediği yolu takip ettiğine inandığı kaydediliyor.

İrlanda hükümeti de borç ödemede sorun olmadığı konusunda ısrar etmiş, ancak borçlanma faizlerinin çok fazla yükselmesi üzerine Avrupa Birliği ve Uluslararası Para Fonu IMF'den yardım istemek zorunda kalmıştı.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız