Avcıların kurduğu tuzak nedeniyle hortumunun yarısını kaybeden yavru fil öldü

Endonezya'da kaçak avcıların kurduğu tuzakta hortumunun yarısını kaybeden yavru Sumatra fili öldü. Nesli kritik derecede tükenme tehdidi altında olan bir yaşındaki fil, tuzağa yakalandıktan sonra sürüsü tarafından geride bırakılmıştı.

Haberler ntv.com.tr, AFP 19.11.2021 - 17:51 Son Güncelleme : 20.11.2021 - 05:18

  • 1

    Endonezya'nın Aceh Jaya kasabasındaki köylüler tarafından yaralı halde bulunan filin hayatını kaybettiği duyuruldu.  Avcılar tarafından tuzağa düşürülen ve sürüsü tarafından terk edilen filin bir kuruma tedavi amacıyla görütüldüğü aktarılmıştı. 

  • 2

    Kurum  yetkilileri, filin hortumunu keserek hayatını kurtarmaya çalıştıklarını, ancak iki gün sonra yaralarından kaynaklanan bir enfeksiyona yenik düştüğünü söyledi.

  • 3

    Aceh Doğal Kaynakları Koruma Ajansı başkanı Agus Arianto, "Şiddetli enfeksiyon nedeniyle hayatını kurtaramadık. Yardım etmek için elimizden geleni yaptık” diye konuştu.

  • 4

    ORMANSIZLAŞMA VE KAÇAK AVCILIK ONLARI TEHDİT EDİYOR

    Bununla birlikte, Sumatra filerinin sayısı, doğal yaşam alanlarındaki Borneo ve Sumatra'daki hızlı ormansızlaşma oranları nedeniyle hızla azalıyor. 

  • 5

    DOĞADA SADECE 2 BİN 800 ADET KALDI

    Erkek filler, yasadışı fildişi pazarında satılan çok değerli dişleri nedeniyle kaçak avcılara karşı özellikle savunmasız halde bulunuyor. Doğal Yaşamı Koruma Vakfı’nın bildirdiğine göre doğada şu anda yalnızca 2 bin 800 fil bulunuyor.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız