Barış yoksa seks de yok

Togo'da muhalefet, Devlet Başkanı Faure Gnassingbe'nin istifasını sağlamak için kadınlara bir hafta süreyle eşleriyle cinsel ilişkiye girmeme çağrısı yaptı. 40 yıldır Tongoyu yöneten Gnassinbe ailesine karşı yürütülen bu ilginç protesto yöntemi aslında ilk değil.

Haberler 28.08.2012 - 15:19

  • 1

    Barış yoksa seks de yok

    Togo'da muhalefet, Devlet Başkanı Faure Gnassingbe'nin istifasını sağlamak için kadınlara bir hafta süreyle eşleriyle cinsel ilişkiye girmeme çağrısı yaptı. 40 yıldır Tongo’yu yöneten Gnassinbe ailesine karşı yürütülen bu ilginç protesto yöntemi aslında ilk değil.
  • 2

    Barış yoksa seks de yok

    Bu ‘barışçıl’ protestonun temeli Aristofanes’in M.Ö. 411’de ilk defa sahnelenen oyunu "Lysistrata" ya dayanıyor. 2400 yıl önce Lysistrata oyunundaki kadın kahramanlar, erkeklerin Peloponez Savaşı'nı durdurması için "seks grevi"ne başvurmuştu.

    İşte kadınların erkekleri "dize getirmek" için yaptıkları seks grevleri:
  • 3

    İç savaşa karşı birleştiler

    2000’lerde patlak veren iç savaş Liberyalı kadın aktivistleri harekete geçirdi. Barış için bir araya gelen kadınlar savaş bitene kadar erkeklerle cinsel ilişkiye girmeme kararı aldı. Bu barışçıl protesto amacına ulaştı. Liberya Başbakanı, Gana’yla barış görüşmelerine başladı ve iç savaş sona erdi. Protestonun liderlerinden Leymah Gbowee başarısından dolayı Nobel Barış Ödülü’ne layık görüldü.
  • 4

    Komutandan kadınlara çağrı

    Güney Amerika ülkesi Kolombiya'da bu kez bir erkek, kadınları ‘seks grevi’ne çağırdı. 1997'de Kolombiya ordu komutanı Manuel Bonnet, gerilla ve uyuşturucu satıcılarının eşlerinden, bu gruplar şiddet eylemlerini sonlandırana kadar, cinsel ilişkiye girmemelerini istedi.
  • 5

    'Uyuşturucu varsa biz yokuz'

    10 yıl sonra tekrar Kolombiya’nın Pereita şehrinde kadınlar seks grevi başlattı. Amaçları uyuşturucu çeteleriyle işbirliği yapan kocalarını engellemekti. 2006’da Peretia kentinde 500 cinayet işlenmişti. "Seks grevi" sonrasında kentte suç oranı yüzde 26 oranında düştü.
  • 6

    Liderlerin kavgasına karşı

    Kenya'da Nisan 2009’da kadınlar, cumhurbaşkanı ve başbakan arasında çıkan anlaşmazlıklar yüzünden ülkede başlayan huzursuzluğu önlemek için bir haftalık seks grevi başlattı. Protestocular, cumhurbaşkanı ve başbakanın eşlerinden de eylemlerine destek vermelerini istedi. Kadınların barışçıl protestosu başarılı oldu ve iki taraf diyalog kararı aldı.
  • 7

    Köyün erkeklerine karşı grev

    Filipinler’deki Mindanao adasındaki kadınlar iki köyün erkeklerinin arasındaki kavgadan bıktılar. İki köy arasındaki gerilim köyde çalışan kadınların güvenlik nedeniyle satışlarını etkiliyordu. Bu krizi durdurmak isteyen iki köyün kadınları, güçlerini birleştirerek kavgaya karışan kocalarına karşı seks grevi başlattılar. 2011'de başarılı olan protesto bölgeye barış getirdi.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız