Batı'da ırkçılık yükseliyor

Batı dünyasından gelen ırkçılık haberleri dikkat çekiyor. Ekonomik krizle beraber aşırı sağ partilerin yükseldiği Yunanistan'da Türk Başkonsolosunun makam aracına saldırı düzenlenmesi, İtalyada göçmenler için ayrı otobüs uygulaması, New York metrosundaki İslam karşıtı afişler bu haberlerden sadece birkaçı...

Haberler 11.01.2013 - 09:48

  • 1

    Batı'da ırkçılık yükseliyor

    Batı dünyasından gelen ırkçılık haberleri dikkat çekiyor. Ekonomik krizle beraber aşırı sağ partilerin yükseldiği Yunanistan'da Türk Başkonsolosu’nun makam aracına saldırı düzenlenmesi, İtalya’da göçmenler için ayrı otobüs uygulaması, New York metrosundaki İslam karşıtı afişler bu haberlerden sadece birkaçı...

    İslam karşıtı ilanlar New York metrosunda

    New York metrosu ilan panolarında İslam karşıtı afişler yer almaya başladı. Hafta başında görülmeye başlanan afişler, ay sonuna kadar 39 istasyonda yer alacak.

    Reklamı veren İslam karşıtı Amerikan Özgürlüğünü Savunma İnisiyatifi olarak adlandırılan grup, Eylül ayında asılan 'İsrail’i destekle, cihada karşı çık' afişlerinin protestocular tarafından sprey boyayla boyanması üzerine, ilanları bu sefer metroda yüksekte bulunan saatlerin yanına konumlandırmayı tercih etti.
  • 2

    Batı'da ırkçılık yükseliyor

    Türk Başkonsolosu’nun aracına saldırı 

    Türkiye'nin Gümülcine Başkonsolosu Osman İlhan Şener'in makam aracına, Kavala ziyaretinde Altın Şafak örgütü mensuplarınca saldırıda bulunuldu.

    Şener'in, Kavala Belediye Başkanı Kostas Simiçis'i ziyareti sırasında, ellerinde Yunan bayraklarıyla belediye binası önünde toplanan yaklaşık 30 kişilik grup, Türkiye aleyhinde sloganlar atarak, park halindeki konsolosluk aracına saldırdı.  

    Şener, belediye binasında 1 saatten fazla bekledikten sonra polis eşliğinde Kavala'dan ayrıldı. Başkonsolos Şener'in Kavala'dan çıkışı sırasında bazı göstericiler konsolosluk aracının camlarını yumrukladı.
  • 3

    Batı'da ırkçılık yükseliyor

    60 kişiyi kurtaran Türk kızı ırkçıların hedefi

    Almanya'nın Bonn kenti yakınlarındaki Küdinghoven kasabasında yangından 60 kişiyi kurtaran 19 yaşındaki Türk kızı Ebru’nun evi ve arabası yakıldı. 

    Aksu, hedef gösterildiğini belirterek, "Son olarak işime gitmek için yola çıktığımda yol kenarında birileri polis diye beni durdurdu ve 'seninle daha işimiz bitmedi' diye tehdit etti" dedi.

    Aileyi Köln Başkonsolosu Mustafa Kemal Basa da evlerinde ziyaret etti.
  • 4

    Batı'da ırkçılık yükseliyor

    Sicilya'da ayrı otobüs uygulaması

    İtalya’nın Sicilya adasındaki Trapani Belediyesi'nde yerli halk ve göçmenlerin bineceği otobüslerin ayrılması önerildi.

    Belediye meclisinden Andrea Vassalo, uygulamaya gerekçe olarak 'alkollü göçmenlerin otobüslerde olay çıkarmasını' sundu. Sendikalar ve siyasetçilerden gelen sert tepki üzerine geri adım atan Vassalo, “Irkçılık yapmadım” savunmasını yaptı.
  • 5

    Batı'da ırkçılık yükseliyor

    'Romanlar hayvan gibi davranıyorlar'

    Macaristan’da iktidardaki aşırı sağcı Fidesz partisinin kurucularından Zsolt Bayer, ülke nüfusunun yüzde 7’sini oluşturan Roman vatandaşlar için "Hayvan gibi davranıyorlar" dedi.

    Bayer, geçen hafta çok sayıda kişinin yaralandığı bir bar kavgasına Romanların karışmasını bahane ederek yaptığı açıklamada "Bazı Romanlar varolmayı hak etmiyor. Hayvan gibi davranıyorlar" ifadesini kullandı.

    Bayer’in partiden atılması için kampanya başlatan insan hakları savunucuları talepleri kabul görmezse Pazar günü başkent Budapeşte’de gösteri düzenlemeyi planlıyor.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız