Bebeğini korumak için kaplana çıplak elleriyle saldırdı: Akciğeri delinen korkusuz anne yoğun bakımda 

Hindistan'ın Madhya Pradesh eyaletinde bir kadın, 15 aylık bebeğini kurtarmak için bir kaplanla mücadele ederken ağır yaralandı. Archana Choudhary adlı 25 yaşındaki kadın, birkaç dakika boyunca kaplanla boğuştu. Yardım çığlıklarını duyan köylüler yardıma koştu. Anne ve oğlu şu anda yoğun bakımda...

Haberler ntv.com.tr 08.09.2022 - 11:13 Son Güncelleme : 08.09.2022 - 11:26

  • 1

    Hindistanlı yetkililer,  bebeğini canı pahasına koruyan anne ve kaplan arasındaki dövüşün geçen Pazar günü Bandhavgarh Kaplan Koruma Alanı'nda yaşandığını açıkladı.

  • 2

    Kaplan rezervinin çevresinde yaşayan insanlar ile hayvanlar arasında bu tür çatışmaların nadir olmadığı kaydedildi. Bölgede yaşayan köylüler, kaplanların yanı sıra fillerin de köylerine girip ekinlerine zarar verdiğini söyledi.

  • 3

    Bununla birlikte Hindistan genelinde, ormanlara ve milli parklara yakın bölgelerde yaşayanlar, insan-hayvan çatışmalarında bir artışa tanık oluyor.

    Uzmanlar bunun nedeninin hızlı kentleşmenin hayvanların doğal yaşam alanlarını yok etmesi olduğunu belirtiyor. Bu yüzden, vahşi hayvanlar av ve sığınacak bir alan bulmak bulmak için köylere ve kasabalara akın ediyor.

  • 4

    KAPLAN DİŞLERİNİ BEBEĞİN BAŞINA GEÇİRDİ

    Yaşanan son olayda, Archana Choudhary ve yürümeye henüz başlayan çocuğu bir tarladayken, bir kaplan çalılardan çıkıp bebeğe saldırdı.

    Yerel basın, kaplanın dişlerini bebeğin kafasına geçirdiği ve annenin anında müdahale edip vahşi hayvanla dövüşmeye başladığını bildirdi. Kadının yardım çığlıkları ile eli sopalı köylüler olay yerine girip kaplanı saf dışı bırakmayı başardı. 

  • 5

    ANNENİN AKCİĞERİ DELİNDİ

    Diğer taraftan, kaplan saldırısı nedeniyle annenin akciğerinin delindiği ve vücudunda derin yaralar olduğu belirtildi. Bebeğin kafasında da annesindeki kadar ciddi olmayan çeşitli yaralar görüldü.  

    Konuya ilişkin açıklama yapan Dr. Misthi Ruhela, “Anne ve çocuk şu anda yoğun bakım ünitesinde tedavi altında. Kuduza karşı aşılandılar. Çocuktaki yaralar hayati bir tehlike oluşturmasa da annenin durumu ciddiyetini koruyor” diye konuştu. 

  • 6
    Öte yandan, kaplan saldırısı köylüler arasında paniğe neden oldu. Bir yetkili, kendileri için en büyük zorluğun köye giren kaplanı bulup yakalamak olduğunu söyledi.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız