Çin corona virüs pandemisini unuttu: Çin Seddi dolup taştı 

Yeni tip corona virüs (Covid-19) pandemisinin ortaya çıktığı Çin’de, 1 Ekim’de başlayan ve yılın en uzun tatil dönemlerinden biri olan "Ulusal Altın Günü Haftası" nedeniyle binlerce kişi ülkenin popüler turizm noktalarına akın etti. Çin Seddi’nin Pekin’de yer alan Badaling bölümü ise salgından bu yana ilk defa  binlerce kişiyle dolup taştı. İnsanların zorunlu olmasına rağmen sosyal mesafe kurallarına uymaması ise dikkat çekti. Öte yandan, Çin Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın verilerine göre, tatilin sadece ilk dört gününde ülkede 425 milyon yurtiçi  gezi yapıldı ve bu da 45 milyar dolardan fazla turizm geliri sağladı.

Haberler ntv.com.tr, AP, AFP 07.10.2020 - 13:56

  • 1

    Geçen hafta sonu, Çin Seddi’nin Pekin'deki kısmında dolambaçlı duvar boyunca sıkışmış ve dar kapılardan geçen büyük kalabalıklar görüldü. Sosyal mesafeye dikkat etmeselerde insanların pekçoğunun maske ile koruyucu önlem aldığı görüldü.

  • 2

    Ülkede 1 Ekim’de başlayan Ulusal Altın Günü Haftası nedeniyle sekiz gün boyunca tatil ilan ediliyor. Çin'in en yoğun yıllık seyahat dönemlerinden biri olan hafta, aynı zamanda yeni tip corona virüs (Covid-19) pandemisinden çıkan ülke için de büyük bir sınav.

  • 3

    ÜLKEDE SALGIN ŞUBAT AYINDAN BU YANA KONTROL ALTINDA

    Geçen yılın Aralık ülkenin Hubey eyaletine bağlı Wuhan kentinde çıktığı düşünülen corona virüs pandemisi nedeniyle şu ana kadar Çin’de 85 bini aşkın kişi enfekte oldu ve 4634 ölüm meydana geldi. Nüfusuna oranla oldukça düşük vaka ve ölüm kaydeden ülkede alının sıkı karantina önlemleri ve temas takibiyle Şubat ayından bu yana salgın kontrol altında tutuluyor.

  • 4

    Sıfıra yakın yerel bulaşma oranına sahip olan ülkede, insanlar 1 Ekim'de başlayan tatil için otobüs istasyonlarına, havalimanlarına ve transit merkezlere akın etti.

    Bu kapsamda Çin Seddi de turistlerin yoğun akınına uğrayan yerlerden biri oldu. Sedin Pekin’de yer alan  Badaling kısmı yeni kısıtlamalarla birlikte, Mart sonunda yeniden açıldı.

  • 5

    ZORUNLU OLMASINA RAĞMEN SOSYAL MESAFE HİÇE SAYILDI

    Bununla birlikte, Badaling Özel İdari Bölge Ofisi, 29 Eylül'de Çin Seddi'ne yönelik yapılan ziyaretlere ilişkin bir kılavuz yayınlayarak, ziyaretçilerin tatil sezonu boyunca kısıtlamaları uygulamaya devam etmeleri konusunda uyardı. Bu kısıtlamalar arasında, ziyertçilerin birbirlerine 1 metrelik sosyal mesafe uygulaması ve gruplar halinde toplanmanın yasak olması gibi maddeler de yer alıyor.  Ancak yüzlerce turistin bir araya geldiği bu hafta sonunda sosyal mesafe kısıtlamalarının hiçbirine uyulmadı.

  • 6

    YÜZDE 30'A İNDİRİLEN KAPASİTE TATİL NEDENİYLE YÜZDE 75'E ÇIKARILDI

    Normalde her yıl 10 milyondan fazla yerli ve yabancı turist Çin Seddi'ni ziyaret ediyor. Haziran 2019’da duvarın Badaling bölümü günlük olarak ortalama 65 bin kişi tarafından  ziyaret edildi. Bölüm Mart ayında yeniden açıldığında, yeni kısıtlamalar  nedeniyle günlük ziyaretçi sayısını normal kapasitesinin yüzde 30'u ile sınırladı. Altın Hafta kutlamaları öncesinde yetkililer bu sınırı normal kapasitenin yüzde 75'ine çıkardılar, bu da günlük 48 bin 50 ziyaretçi limiti anlamına geliyor.

    Çin devlet haber ajansı Xinhua'ya göre, 3 Ekim'de Badaling bölümü için biletler sabahın erken saatlerinde tamamen tükendi.

  • 7

    ÇİNLİ TURİST BU YIL YURTDIŞINA ÇIKAMADI

    Ay Yeni Yılı tatili ile birlikte Çin'deki en uzun tatil olan Altın Hafta tatili, geleneksel olarak çok sayıda orta sınıf Çin'in yurtdışına seyahat ettiğini gördü. Ancak bu yıl vize kısıtlamaları, karantina gereksinimleri, uluslararası uçuşların olmaması ve devam eden Covid-19 tehlikesi nedneiyle Çinli gezginler yurtiçi seyahatlere yöneldi.

    İLK 4 GÜNDE 45 MİLYAR DOLAR GELİR ELDE ELDİLDİ

    Öte yandan, Çin Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın verilerine göre, tatilin sadece ilk dört gününde ülkede 425 milyon yurt içi turist gezisi yapıldı ve bu da 45 milyar dolardan fazla turizm geliri sağladı.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız