Endonezya’nın "şifalı" kobraları
Endonezya’da kanından şurup yapılan, eti de mangalda pişirilerek tüketilen Java kobralarının, alerjik reaksiyonlara iyi geldiği, metabolizmayı güçlendirdiğine inanılıyor.
Haberler Anadolu Ajansı 04.02.2017 - 11:04 Son Güncelleme : 04.02.2017 - 11:06
-
Endonezya’da şifalı olduğuna inanılan Java kobraları, alternatif tıpta kullanılıyor.
-
-
Başkent Cakarta’nın batısındaki Mangga Besar'da akşam saatlerinde kobra yılanı tezgahları kuruluyor.
-
Müşterilerin bazıları yılanların bitkisel karışımlarla şurup haline getirilmiş kanını almayı tercih ederken bazıları da mangalda pişirilen etini tüketiyor.
-
-
Kobra kanıyla daha önceden hazırlanan krem ve kapsüller tezgahta hazır bulunurken şuruplar, müşterinin gözü önünde hazırlanıyor. Yılanın eti ise mangalda kızartılarak soğan, biber ve limonla servis ediliyor.
-
Kanından şurup yapılan, eti de mangalda pişirilerek tüketilen kobraların, alerjik reaksiyonlara iyi geldiği, metabolizmayı güçlendirdiği ve dinçlik verdiğine inanılıyor.
-
-
Aynı zamanda cilt bakımı, afrodizyak, egzama ve eklem rahatsızlıkları için de kullanılan kobra kanı ihraç ediliyor. Kobranın tanesi yaklaşık 5 dolara satılıyor. Yılanın derisinden ise cüzdan ve kemer yapılıyor.