Erdoğan'ın mesajı dünya basınında

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 1915 olaylarına ilişkin yayınladığı mesaj, dünya basınında geniş yer buldu. Washington Post, Erdoğan'ın sözlerini "kayda değer" olarak nitelendirirken, Le Figaro, "Ankara Ermenilere taziyelerini iletiyor" başlığını kullandı.

Haberler 24.04.2014 - 10:15

  • 1

    Erdoğan'ın mesajı dünya basınında

    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 1915 olaylarına ilişkin yayınladığı mesaj, dünya basınında geniş yer buldu. Washington Post, Erdoğan'ın sözlerini "kayda değer" olarak nitelendirirken, Le Figaro, "Ankara Ermenilere taziyelerini iletiyor" başlığını kullandı.
  • 2

    WASHINGTON POST: KAYDA DEĞER BİR DURUM

    Amerikan gazetesi Washington Post'ta yer alan köşe yazısında, "1915 yılı olaylarının yıllarca Türkiye'de çok az konuşulduğu" ifade edilerek, bu açıdan Erdoğan'ın bu sözlerinin kayda değer bir durum olduğu belirtildi. Erdoğan'ın açıklamasının Ermenice dahil 9 dilde yayımlanmasının "Türkiye'nin bu konuda bir etki yaratma amacı taşıdığını gösterdiği" değerlendirmesinde bulunuldu. Yazıda, "Erdoğan'ın açıklamasının dili, açıkça üzerinde çok düşünülmüş bir dil, Ermeni toplumunun çoğuna göre ise üzerinde aşırı derecede düşünülmüş bir açıklama" ifadesi kullanıldı.
  • 3

    LOS ANGELES TIMES: MESAJ 9 DİLDE YAYIMLANDI

    Amerikan Los Angeles Times gazetesi, Başbakan Erdoğan'ın mesajını "Türk lider Ermenilere 'soykırım' nedeniyle taziyelerini sundu" başlığıyla okuyucularına duyurdu. Söz konusu mesajın 9 dilde yayımlandığını aktaran gazete, "Türkiye Başbakanı Erdoğan, Türkiye'nin hala 'soykırım' olduğunu reddettiği vahşetin 99'uncu yıl dönümü öncesinde, Ermenilerin 'soykırım' kurbanı torunlarına taziyelerini sundu" ifadesini kullandı. Haberde, Erdoğan'ın açıklamasından, uzlaştırıcı üslubu nedeniyle Türk akademisyenlerin takdirle söz ettiğine yer verilirken, açıklamanın Ermeni toplum liderleri tarafından ise eleştirildiğine değinildi.
  • 4

    WALL STREET JOURNAL: ERDOĞAN TAZİYELERİNİ SUNDU

    Amerikan Wall Street Journal gazetesinin internet portalında, "Türkiye Başbakanı Erdoğan Ermeni ölümleri hakkında taziyelerini sundu" başlıklı haberde, "Erdoğan, yaklaşık yüzyıl önceki 'Ermeni soykırımının' yıldönümünün gecesinde, Ermenilere bugüne dek eşi görülmemiş, uzlaştırıcı mesaj sundu" cümlesine yer verdi. Erdoğan'ın Birinci Dünya Savaşı sırasında meydana gelen olayları "ortak acımız" diye adlandırdığını belirten gazete, Erdoğan'ın Ermenilerin 1915'teki tehcirinin gayr-ı insani sonuçlar doğurduğunu hatırlattığını kaydetti.
  • 5

    GUARDIAN: ERDOĞAN'DAN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

    İngiliz Guardian gazeteside, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 1915'te ölen Ermenilerin torunlarına "başsağlığı" mesajına geniş yer verdi. Gazete, 1915'te yaşananların Türkiye ve Ermenistan arasında tatsız bir ihtilafa neden olduğunu yazdı. Haberde, Ermenistan'ın Türkiye'den yaşananları "soykırım" olarak tanımasını istediği, buna karşılık Türkiye'nin kategorik olarak bu kavramı reddettiği belirtildi.
  • 6

    DER SPIEGEL: ERDOĞAN'DAN İLK TAZİYE

    Türkiye Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan, 1915 olaylarıyla ilgili ilk kez taziyelerini sundu. Türkiye'de ilk kez bir lider, 1915 olaylarıyla ilgili uzlaşmacı bir dil kullanarak, "1915'de ölen Ermenilerini torunlarına taziyelerini sundu" denildi.
  • 7

    REUTERS: ERDOĞAN 'İNSANLIK DIŞI' DEDİ

    Uluslararası haber ajansı Reuters da, haberinde Erdoğan'ın 1915 yılı olaylarını "insanlık dışı" olarak tanımladığını ve diğer Türk liderlere göre daha uzlaşmacı bir dil kullandığını yazdı. Ajans, Türk hükümeti yetkililerinin yorumlarına değinerek, ilk defa bir Türk başbakanının açıkça taziye sunduğu ve mesajı "tarihi bir adım" olarak tanımladıkları görüşüne yer verdi.
  • 8

    AP: GÖNÜL ALMA MESAJI

    Uluslararası haber ajansı Associated Press, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamasını "Ermenilere yönelik eşi görülmemiş bir gönül alma mesajı" olarak yorumladı.
  • 9

    LE FIGARO ANKARA ERMENİLERE TAZİYELERİNİ SUNUYOR

    Fransız Le Figaro gazetesi de Erdoğan'ın taziye mesajını şu sözlerle değerlendirdi: "Recep Tayyip Erdoğan'ın beklenmedik beyanı, Türk devletinin 1915-1916 soykırımına karşı geleneksel inkâr politikasından sapma anlamına geliyor."
  • 10

    LIBERATION: SEMBOLİK BİR JEST

    Fransız Liberation gazetesi Erdoğan'ın açıklamasını şu sözlerle değerlendirdi: "Belirsizliklerle dolu olmakla birlikte benzeri olmayan sembolik bir jest."
  • 11

    LA CROIX: ERMENİLERE DOĞRU BİR ADIM

    La Croix'da yer alan başyazıda şu görüşlere yer verildi: "Geçen yıl Türk hükümetine muhaliflerin maruz kaldığı baskı ve Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisini genel olarak nasıl şiddetle ifade ettiği dikkate alınırsa, Ankara'nın güçlü adamı büyük bir barış mimarı olarak tanımlanamaz. Bu nedenle 1915 katliamlarının kurbanı Ermenilerin torunlarına dün sunduğu taziyelerin ihtiyatla incelenmesi gerekiyor... Beyan dikkatli ama o kadar da beklenmedik. Bu da Türk hükümetinin olayların 100'üncü yıldönümü yaklaşırken maruz kalacağı baskılardan önce davranıp, minimalist bir söylemden öteye gitmemekte karar kıldığını düşündürüyor. Bundan sonra olacaklar bunun ne kadar kazandıran bir hesap olduğunu gösterecek...Türkiye geçmişiyle yüzleşmeden uluslararası toplum içinde yerini tam olarak bulamayacak."
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız