Fotoğraflarla G-20 zirvesi

Dolar bazında dünyanın en gelişmiş 19 ekonomisinin ve Avrupa Birliğ'nin oluşturduğu G-20'nin bu yılki liderler zirvesi Almanya'nın Hamburg kentinde yaşıyor. Türkiye'den Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı zirve bugün başladı ve toplamda iki gün sürecek. Zirvenin en önemli maddesi olarak iklim değişikliğiyle mücadele öne çıkıyor.

Haberler ntv.com.tr, Anadolu Ajansı 07.07.2017 - 17:42

  • 1
    Dünyanın gayri safi milli hasılasının yüzde 80'ini temsil eden 19 ülke ve AB'nin oluşturduğu G-20'nin liderleri Hamburg'da bir araya geldi.
  • 2

    G20 Zirvesi'nin Dönem Başkanı ve Almanya Başbakanı Angela Merkel, zirvenin düzenlendiği Hamburg Fuar Kongre Merkezi'nde konuklarını karşıladı.

    Karşılamanın ardından G20 liderleri, "Terörle Mücadele" temalı toplantıda bir araya geldi.

  • 3
    Yaklaşık 2 saat süren toplantının ardından liderler aile fotoğrafı çektirdi. Toplantı "Küresel Büyüme ve Ticaret" başlıklı birinci çalışma oturumu ile devam ediyor.
  • 4

    ERDOĞAN-TRUMP GÖRÜŞMESİ

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, toplantıda ABD Başkanı Donald Trump'la görüştü. Erdoğan'ın yanında Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da bulunuyordu. İkilinin sohbeti objektiflere yansıdı.
  • 5

    EŞLERLE BİRLİKTE KLASİK MÜZİK DİNLETİSİ

    "Sürdürülebilir Kalkınma, İklim ve Enerji" konulu ikinci çalışma toplantısından sonra akşam saatlerinde liderler ve eşleri, Elbphilharmonie Konser Salonu'nda klasik müzik dinletisine katılacak.
  • 6

    ZİRVEDE İKİNCİ GÜN

    Zirvenin ikinci günü ise "Afrika'yla Ortaklık, Göç ve Sağlık" temalı üçüncü çalışma toplantısıyla başlayacak. Bu toplantının ardından "Dijitalleşme, Kadınların Güçlendirilmesi ve İstihdam" başlıklı dördüncü oturum yapılacak.
  • 7

    ERDOĞAN LİDERLERLE GÖRÜŞECEK

    Yaklaşık 65 ülkeden 4 bin 800 gazetecinin akredite olduğu zirvede, kapanış toplantısından sonra G20 Başkanlığının basın toplantısı düzenlenecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın G20 Zirvesi boyunca çok sayıda liderle ikili görüşme yapması bekleniyor.
  • 8

    GÜNDEMDEKİ KONULAR

    Almanya'nın "Birbirine bağlı bir dünyayı şekillendirmek" sloganıyla gerçekleştirdiği zirvede, kendi gündemi dışında, terörle mücadele, Suriye ve Ukrayna'daki ihtilaf gibi uluslararası konuların da ele alınması planlanıyor.
  • 9

    GÜVENLİK HAT SAFHADA

    Zirve öncesinde şehirde geniş güvenlik önlemleri alındı. Şehir merkezinde birçok cadde trafiğe kapatılırken, bazı noktalarda ise toplu ulaşımda aksaklıklar yaşanıyor.
  • 10
    Zirvenin düzenleneceği Hamburg Fuar Merkezi çevresinde kuş uçurtmayan güvenlik güçlerine, polis helikopteri de havadan destek veriyor.
    İçeride liderlerin toplantısı devam ederken dışarıda da protestolar devam ediyor.
    Hamburg polisinden yapılan açıklamada, bu sabah, araçların, kurulan barikatların ve çöp bidonlarının yakıldığı belirtildi.
  • 11

    İLK EL SIKIŞMASI

    Zirveye merakla beklenen görüşmelerden biri de ABD Başkanı Donald Trump'la Rusya lideri Vladimir Putin'in görüşmesi. İki lider ilk defa G-20 zirvesinde bir araya geldi ve ilk el sıkışmalarını da zirvede gerçekleştirmiş oldu.
  • 12

    MELANIA OTELDE MAHSUR

    ABD Başkanı Donald Trump'ın eşi Melania Trump'ın, Hamburg'da konakladığı otelden güvenlik riskleri nedeniyle ayrılamadığı kaydedildi.
  • 13

    TRUMP-PENA GÖRÜŞMESİ

    ABD Başkanı Donald Trump sınırına duvar yapmayı planladığı Meksika'nın Devlet Başkanı Pena Nieto'yla görüştü. 

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız