Fransa'da merkez sağın cumhurbaşkanı adayı Fillon oldu

Cumhuriyetçiler Partisinin cumhurbaşkanı adayının belirlendiği seçimlerin ikinci turunda Fillon, rakibi Juppe'yi geride bıraktı.

Haberler Anadolu Ajansı 27.11.2016 - 23:42 Son Güncelleme : 27.11.2016 - 23:59

  • 1
    Fransa'da merkez sağdaki Cumhuriyetçiler Partisinin cumhurbaşkanı adayının belirlendiği seçimlerin ikinci turunda François Fillon, rakibi Alain Juppe'yi geçerek yarışı kazandı.
  • 2
    Toplam 10 bin 229 sandıktan 7 bin 804'ünün açılmasıyla ortaya çıkan ilk sonuçlara göre, eski başbakanlardan Fillon oyların yüzde 68'ini alarak, oyların yüzde 32'sinin verildiği rakibini geride bıraktı.
  • 3
    Zaferini ilan eden Fillon yaptığı konuşmada, "Sağ ve merkez seçmen, bağlı olduğu Fransız değerlerine oy verdi" dedi. Fransa'yı seven herkesin eline sıkmaya hazırım" diyen Fillon, "Ülkemizi yeniden hep birlikte ayağa kaldırmak için çalışacağım. Zorlukların ve beklentilerin farkındayım ancak kararlı olursak, kimse önümüzde duramaz. Gelecek bizi bekliyor" ifadelerini kullandı.
  • 4
    Daha çok muhafazakar ve Katolik seçmenin oylarını alan Fillon, politika önerileri bakımından 1979-1990 yıllarındaki görev süresiyle, 20. yüzyılın en çok iktidarda kalan Birleşik Krallık Başbakanı Margaret Thatcher'a benzetiliyor.
  • 5
    Rusya yanlısı söylemleriyle dikkat çeken Fillon, Rusya ile ambargoların kaldırılmasını savunuyor. Rakibi Alain Juppe ile çıktığı münazara programında da bu yönde açıklamalarda bulunan Fillon, DAEŞ'e karşı Rusya ile çalışmak istediğini söylemiş ve "Rusya, Avrupa'ya tehdit değil" ifadesini kullanmıştı.
  • 6
    Cumhuriyetçiler Partisinin 20 Kasım'da düzenlenen ilk tur aday belirleme seçimini, Fillon yüzde 44,1 ile birinci, yine eski başbakanlardan Juppe yüzde 28,6 ile ikinci sırada tamamlamıştı.
  • 7
    İlk turda eski Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy ise yüzde 20,7 oyla üçüncü sırayı alarak partisinin cumhurbaşkanlığı adaylığı yarışında saf dışı kalmış ve ikinci turda Fillon'u desteklediğini açıklamıştı.
  • 8
    Fransa'da iki turlu cumhurbaşkanlığı seçimi 23 Nisan ve 7 Mayıs 2017'de gerçekleştirilecek.
  • 9

    Seçimin en güçlü adayları olarak merkez sağın adayı Fillon ve aşırı sağ Ulusal Cephe Partisinin lideri Marine Le Pen gösteriliyor.

    Fransa'da henüz adayını belirlememiş olan iktidardaki Sosyalist Partiye ise kamuoyu yoklamalarında fazla şans tanınmıyor.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız