Fransa'da protesto: 66 çiftçi gözaltına alındı

Fransız çiftçiler, protestonun "Fransız tarımını kurtarmayı" amaçladığını söyleyerek Paris'in ünlü Zafer Takı anıtının etrafındaki trafiği traktörler ve saman balyalarıyla kapattı. Fransız polisi yaptığı açıklamada, protestoya katılan 66 çiftçinin gözaltına alındığını söyledi.

Haberler AFP 01.03.2024 - 10:24 Son Güncelleme : 01.03.2024 - 12:11

  • 1

    Avrupa'nın dört bir yanındaki çiftçiler kısıtlayıcı çevre kuralları, Avrupa Birliği dışından gelen ucuz ithalattan kaynaklanan rekabet ve düşük gelirler nedeniyle haftalardır protesto gösterileri düzenliyor.

    Çiftçiler Paris'teki Champs-Elysees caddesindeki Zafer Takı anıtın çevresine pankartlar açtılar.

  • 2

    AMAÇ FRANSA'DA TARIMI KURTARMAK

    Çiftçi Axel Masson, yaklaşık 100 meslektaşının sabahtan itibaren ana kavşakta "barışçıl ve yasalara saygılı bir şekilde" toplandığını söyledi.

    Çiftçi sendikası sosyal medya hesabında yaptığı açıklamada, "Kırsal Koordinasyon Zafer Takı'nı sembolik ve barışçıl bir şekilde devralıyor" dedi ve bunun Fransa'daki tarımı "kurtarmak" için bir çığlık olduğunu ekledi.

  • 3

    "DEVLET BİZİ HİÇ DUYMADI"

    Paylaşımda "finansal sıkıntı içinde olan çiftliklerimizin yüzde 45'ini kurtarmak için hızlı harekete geçilmesi gerektiği" vurgulandı.

    Çiftçiler, maddi sıkıntılar nedeniyle intihara sürüklenen meslektaşlarının anısına çelenk bıraktıklarını belirterek, "Devlet bizi hiç duymadı" dedi.

  • 4
    Fransız çiftçiler, hükümetin reform sözü vermesinin ardından daha fazla önlem almaları gerektiğini söyleyerek yolları kapatmaya, lastikleri ateşe vermeye ve süpermarketleri kuşatmaya devam etti.
  • 5
    Fransız polisi yaptığı açıklamada, protestoya katılan 66 çiftçinin gözaltına alındığını söyledi.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız