G7 Zirvesi'nde “küresel aşı eşitsizliği” protestosu


Tarihin en büyük aşılama kampanyası kapsamında, Türkiye’nin de dahil olduğu 178 ülkede 2,26 milyar doz aşı uygulandı. Ancak, zengin ülkeler dünyada Covid-19’a karşı geliştirilen aşıları fazlasıyla stokladığı için dünyanın büyük bir çoğunluğunda aşılama çabaları çok yavaş ilerliyor. Duruma tepki göstermek isteyen aktivistler, İngiltere’nin Cornwall kentinde düzenlenen G7 zirvesi öncesinde ilginç bir protesto yaptı. ABD Başkanı Joe Biden, Kanada Başbakanı Justin Trudeau, İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Almanya Şansölyesi Angela Merkel, İtalya Başbakanı Mario Draghi ve  Japonya Başabakanı Yoshihide Suga’nın karikatürize edilen maskelerini takan aktivistler, küresel aşı eşitsizliğine dikkat çekti. 

Haberler ntv.com.tr, Reuters 11.06.2021 - 17:35 Son Güncelleme : 11.06.2021 - 17:57

  • 1

    G7 ZİRVESİ BAŞLADI

    Zengin ülkelerin sahip olduğu yüksek aşılama oranları sayesinde pandemi engeli ortadan kalkınca, dünyanın en gelişmiş yedi ekonomisinin liderleri bugün İngiltere'de bir araya geldi.
  • 2

    Bu yıl 47'ncisi düzenlenen G7 Zirvesi'nin adresi İngiltere'nini  Cornwall kentindeki Carbis Koyu olarak belirlendi. Salgın nedeniyle az sayıda basın mensubunun katılımıyla yapılan G7 Zirvesi, yüksek güvenlik önlemleri altında gerçekleştiriyor.

  • 3

    Zirvenin ev sahipliğini İngiltere Başbakanı Boris Johnson yaparken ABD Başkanı Joe Biden ve Japonya Başbakanı Yoshihide Suga bu yıl ilk kez; Almanya Başbakanı Angela Merkel ise görevinden ayrılmadan önce son kez G7 Zirvesi'ne katılıyor. G7 ülkeleri İngiltere, ABD, Kanada, Fransa, İtalya, Japonya ve Almanya'dan oluşuyor. Zirveye ayrıca bu yıl konuk olarak Avustralya, Güney Kore, Güney Afrika Cumhuriyeti ve Hindistan liderleri davet edildi.

  • 4

    OXFAM'DAN DİKKAT ÇEKEN PROTESTO

    G7 zirvesinde bu yıl, devam eden salgın, küresel jeopolitik riskler ve iklim değişikliği gibi başlıkların ele alınması beklenirken, kar amacı gütmeyen uluslararası  yardım kuruluşu Oxfam dikkat çeken bir protesto düzenledi.
  • 5
    Aktivistler, G7 liderlerinin  karikatürize edilen maskelerini takarak küresel aşı eşitsizliğine dikkat çekti.
  • 6

    CORONA VİRÜS AŞILARININ YARISINDAN FAZLASI ZENGİN ÜLKELERİN ELİNDE

    Oxfam geçen yıl yayınladığı raporda, potansiyel corona virüs aşı adaylarının yarısından fazlasının zengin ülkeler tarafından satın alındığı açıkladı.

    DÜNYADAKİ AŞI STOĞUNUN YÜZDE 51'İNİ ZENGİN ÜLKELER SATIN ALDI

  • 7
    Raporda, AstraZeneca, Gamaleya/Sputnik, Moderna, Pfizer/BioNtech ve Sinovac’ın aşı stoğunun yüzde 51’inin dünya nüfusunun yalnızca yüzde 13’üne sahip olan zengin ülkeler tarafından satın alındığını belirtilmişti.
  • 8
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız