Joe Biden, Trump’ın izlerini silmek için Oval Ofis’te hangi değişiklikleri yaptı?


ABD’nin 46. Başkanı Joe Biden, selefi Donald Trump’ın döneminde yapılan hataları geri almak için başkanlığının ilk gününde  Paris İklim Anlaşması, DSÖ'ye yeniden katılmak, federal binalarda maske takılmasını zorunluluğu ve bazı Müslüman ülkelere uygulanan seyahat kısıtlamalarının kaldırılmasına yönelik kararnameleri imzaladı. Ancak, Biden bununla da yetinmedi ve Trump’ın izlerini ortadan kaldırmak için Oval Ofisi de  tamamen yeniledi. Yeni başkan kendi kişiliğini ve siyasi siyasi tutumunu yansıtan sanat eserleri, objelerle ve fotoğraflarla Oval Ofis’i dramatik bir şekilde dönüştürdü. Bu kapsamda, Latin Amerikalı ABD’li insan hakları aktivisti Cesar Chavez ile Martin Luther King’in büstleri Başkan’ın yanında yerini aldı. 
 İşte Joe Biden’ın Oval Ofis'te yaptığı tüm değişiklikler...

Haberler ntv.com.tr 21.01.2021 - 15:57 Son Güncelleme : 21.01.2021 - 15:59

  • 1

    IRKÇI BAŞKAN'IN PORTESİ KALDIRILDI

    Joe Biden’ın masasın sağ tarafındaki duvarda yer alan eski ABD Başkanı Andrew Jackson portresi, Joseph Duplessis tarafından yapılan bir Benjamin Franklin portresiyle değiştirildi. Beyaz Saray'a rutin olarak ödünç verilen diğer sanat eserleri gibi, portre de Smithsonian Enstitüsü'nün Ulusal Sanat Galerisi tarafından Beyaz Saray’a ödünç olarak verildi.

  • 2

    DÖRT BİN ÇEROKİ'NİN ÖLÜMÜNE YOL AÇAN "GÖZYAŞI YOLU" KARARINI İMZALADI"

    Eski Başkan Donald Trump, Oval Ofis'te Navajo gazilerini anmak bir etkinlik düzenledikten sonra ABD’nin yedinci başkanı Jackson’un portresinin önünde durduğu için eleştirilmişti.  Jackson, Kızılderililerin 1838’de sürgün edilmesini emreden ve dört bin Çeroki’nin hayatını kaybetmesine yol açan Gözyaşı Yolu (Trail of Tears) bildirisini imzalamıştı.

  • 3

    SOSYALİST İNSAN HAKLARI SAVUNUCUSU CHAVEZ'İN BÜSTÜ

    Bununla birlikte sanatçı Paul Suarez tarafından yapılan Latin Amerikalı sivil haklar aktivisti Cesar Chavez'in bronz büstü de masasının arkasındaki büfeye yerleştirildi. Chavez, ABD'deki tarım işçilerinin zorlu koşullarına dikkat çekmek  ve emekleri karşılığında daha iyi ücret almaları için hayatı boyunca mücadele etti.

    Söz konusu büstün Oval Ofis’e eklenmesi, Biden'in belgesiz tarım işçilerinin yeşil kart başvurusunda bulunmalarına izin verecek göçmenlik yasasını önerdiği gün geldi. Chavez’in torunu olan Julie Chavez Rodriguez ise şu anda  Biden'ın Beyaz Saray Hükümetlerarası İşler Ofisi’nin direktörlüğünü yapıyor.  

  • 4

    Biden, Amerikan izlenimci ressam Childe Hassam'ın 1917’de yaptığı “Yağmurda Cadde” adlı tabloyu da masasın sağ tarafına istedi. Yağmurlu bir  havada, ABD bayrakları ile örtülü New York’un beşinci caddesini tasvir eden eser,   Beyaz Saray'ın daimi sanat koleksiyonundaki Hassam'ın altı yapıtından biri. Metaforlarla dolu sanat eseri, Trump, Obama ve Clinton döneminde de Oval Ofis’teydi, ancak hep odanın dikkat çekmeyen bir yerinde durdu. 

  • 5

    Diğer taraftan,  "Martin Luther King Jr.” ve “Robert F. Kennedy”nin büstlerinin ofiste bulunan şöminenin yanında durduğu görüldü.  Biden’ın bu çabasının ülkede tarih boyunca meydana gelen önemli insan hakları hareketlerini selamlamak olduğunu ifade edildi.

  • 6

    WINSTON CHURCHILL BÜSTÜ KALDIRILDI

    Ofisin diğer kısmında,  George Washington, Abraham Lincoln, Franklin D.Roosevelt, Thomas Jefferson ve Alexander Hamilton'un resimlerine ve ABD’nin birlik ve bütünlüğünü savunan eski bir senatör olan Daniel Webster'ın büstlerine yer verildi.  Ancak, ırkçı söylemleri nedeniyle özellikle geçen yıl Black Live Matter protestolarında gençlerin hedefi haline gelen eski İngiltere Başbakanı Winston Churchill’in büstünün kaldırıldığı aktarıldı.
  • 7

    JOE BİDEN'IN MASASINDA NELER VAR?

    Masada Biden göreve geldiğinde onun  iktidar geçişini yansıtan iki nesne vardı: bir fincan seti ve yeni emirlerini imzalamak için kullanacağı bir dolma kalem.  Diğer taraftan,  sıkı bir diyet kola içicisi olan Trump’ın başkanlığı döneminde kendisine istediklerini getirmesi amacıyla birini çağırmak için masada bir düğme olduğu açıklanmıştı. Trump, yanında bir fincan ile çok nadir fotoğraflanmıştı. 

  • 8

    CLİNTON DÖNEMİNE AİT EN AZ İKİ MOBİLYA GERİ GELDİ

    Washington Post’un bildirdiğine göre, Biden, Trump'ın Oval Ofis’teki izlerini silmek için  Beyaz Saray Koleksiyonu’ndan Clinton dönemine ait en az iki mobilya seçti. Bunların arasında çiçek süslemeli mavi bir halı ile altın rengi perdeler öne çıkıyor. 

  • 9
    Öte yandan, Trump başkanlık döneminin ilk günlerde eklenen ABD’nin askeri birimlerinin bayrakları kaldırıldı. Büfedeki çerçevelere ise  ise Biden’ın geniş ailesinin üyelerinin fotoğrafları konuldu. Söz konusu fotoğraflarda First Lady Jill Biden’ın yanı sıra, Biden’ın hayatını kaybeden oğlu Beau da görülüyor.
  • 10
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız