Kayıp köpek 2 ay sonra mağaradan çıktı: Su içerek hayatta kaldı

ABD'de 9 Haziran'da kaybolan bir köpek, 2 ay sonra bir mağaranın içinde bulundu. Oldukça zayıflayan köpeğin mağarada su içerek hayatta kaldığı düşünülüyor. 

Haberler AP, NTV Haber 17.08.2022 - 16:44 Son Güncelleme : 17.08.2022 - 17:26

  • 1
    ABD’nin Missouri eyaletinde Jeff Bohnert’in kaniş cinsi köpeği Abby, 9 Haziran'da kayıplara karıştı. Bohnert köpeğini bulabilmek için sosyal medyada kayıp ilanı verdi ve polisle iletişime geçti.
  • 2

    Yaklaşık 60 gün sonra 6 ağustos'ta bir grup, keşif için Berome Moore mağarasına girdi ve Abby'i mağaranın içinde buldu.

    Mağara girişine 150 metre mesafede bulunan 13 yaşındaki köpeğin, özellikle dar geçitlerden ve dik yokuştan geçemeyecek kadar halsiz olduğu görüldü.

  • 3
    Gruptaki bir kişi spor çantası ve battaniye yardımıyla Abbby'i mağaradan çıkarmayı başardı. Ardından yakınlardaki evlerin kapısını çalan grup Abby'nin sahibinin komşusuna ulaştı.
  • 4
    Konuya ilişkin bir açıklama yapan Bohnert, "Onu bir buçuk saatin sonunda çıkarabildiler. ilk bulduklarında hareket etmiyor öylece oturuyormuş. Getirdikleri havluya doğru hemen yürümüş. Sanırım ona yardım etmek için orada olduklarını biliyordu" diye konuştu.
  • 5

    ÇOK ZAYIFLADI

    Diğer taraftan, 2 ay mağarada hayatta kalmayı başaran köpeğin oldukça zayıfladığı görüldü.

    "İlk başta kuyruğunu sallamıyor ya da havlamıyordu. Enerjisinin geri gelmesi yaklaşık 3-4 günü buldu. Şimdi yeniden havlamaya çalışıyor. Sesi biraz kısık. Sanırım birinin dikkatini çekebilmek için çok fazla havladı" diyen Bohnert, köpeğinin mağarada su içerek hayatta kaldığını düşündüğünü aktardı.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız