Kobe Bryant'ın ölüm nedeni künt travması nedir?

Efsanevi basketbol oyuncucu Kobe Bryant 26 Ocak’ta 13 yaşındaki kızı Gianna ile birlikte helikopter kazasında hayatını kaybetmişti. Bryant ve kızının ölüm nedenin künt travması olduğu açıklandı. Peki Bryant’ın ölüm nedeni künt travması nedir?

Haberler 05.02.2020 - 11:52 Son Güncelleme : 06.02.2020 - 09:34

  • 1

    Künt travması nedir?

    Travma gelişmiş ülkelerde önde gelen ölüm sebeplerinden birisidir. Travma, yapısal değişiklik ve fizyolojik bozukluklarla karakterize, mekanik, termal, elektrik ve kimyasal enerjilerle oluşan veya oksijen ve ısı gibi yaşamın temel unsurlarının yokluğuna bağlı olarak ortaya çıkan yaralanmalardır.

    Kobe Bryant kimdir?

  • 2
    Bu karmaşık yaralanma mekanizmalarının anlaşılması ve acil olarak tanı ve tedavinin sağlanabilmesi için, travmanın oluş mekanizmalarının ve etkilerinin tanımlanmasın gerekmektedir.
    Künt travma kısaca künt bir nesneden veya uygulanan diğer saldırıların neden olduğu fiziksel hasar olarak tanımlanabilir.
  • 3
    Kuvvet travması olarak da adlandırılan künt travma, yüksek hız etkisinden de kaynaklanabilir. Künt travmada derinin bütünlüğü bozulmadan alttaki organlarda çeşitli derecelerde yaralanmalar olur.
  • 4
    Künt travma, kontüzyonlar, sıyrıklar, laserasyonlar ve / veya kemik kırıkları gibi daha spesifik tipler geliştiren ilk travmadır. Künt travmalarda hastalarda gücün direkt yayılımıyla kompresyon tipi yaralanma olur.
  • 5
    Yüksekten düşmeler künt yaralanmaya örnektir. Yaralanmanın derecesi; mesafeyle ve yere çarpma hızıyla orantılıdır. İlginç olan yüksekten düşen hastalarda intraabdominal yaralanmalar çok yaygın değildir. Genelde içi boş visseral organ rüptürü görülür ve bu hiçbir zaman hipotansiyon yapmaz. Bununla birlikte retroperitoneal yaralanmalar oldukça yaygındır. Çünkü genellikle aksiyal iskelet yanında yüksek geçiş gücü görülür.
  • 6
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız