Mahsur kaldıkları adadan kuma yazdığı imdat çağrısı sayesinde kurtuldular

Avusturalya'nın kuzeydoğusundaki Mikronezya'ya ait küçük bir adada mahsur kalan iki maceracı bir hafta sonra kuma yazdıkları imdat (S.O.S) çağrısı sayesinde kurtuldular.

Haberler 27.08.2016 - 11:40

  • 1
    Amerikan donanmasına ait bir uçağın bölgede uçuş yaptığı sırada Linus Jack ve Sabina Jack tarafından kumlara yazılan imdat çağrısını gördü.
     


  • 2

    Yaklaşık bir hafta önce kayıp oldukları bildirilen Linus ve Sabina'nın kullandığı botun bozulması nedeniyle Mikronezya Adalarına ait Chuuk bölgesinde bir yerde mahsur kaldıkları anlaşıldı.
  • 3
    Avusturalya'nın kuzeydoğusunda bulunan ikili için Mikronezya Federal Devletleri bir hafta boyunca 10 bin kilometrekarelik bir alanda arama kurtarma çalışmaları yürütüyordu.
  • 4

    Amerikan donanması tarafından çiftin botlarında bulunan bir feneri düzenli olarak yakıp söndürdüğü ve bu sayede keşif uçağının onları tespit edebildiği açıklandı.

    Mikronezya Federal Devletleri toplamda 607 küçük adanın bir araya gelerek oluşturduğu bir ülke.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız