Myanmar'da heyelan felaketi: En az 70 ölü

Güneydoğu Asya ülkesi Myanmar'ın kuzeyinde, bir yeşim taşı madeni yakınlarında meydana gelen toprak kaymasında en az 70 kişi öldü, 100'den fazla kişi kayboldu.

Haberler CHA, AFP 22.11.2015 - 09:52

  • 1
    Güneydoğu Asya ülkesi Myanmar'ın kuzeyinde, bir yeşim taşı madeni yakınlarında meydana gelen toprak kaymasında en az 70 kişi öldü, 100'den fazla kişi kayboldu.
  • 2
    Olay, dün Kachin eyaletinde, öğleden sonra gerçekleşti. Bölgedeki toplum liderlerinden olan ve yeşim taşı ticaretiyle ilgilenen Brang Seng, dağdaki madenden gelen cevher atığını eleyerek yeşim taşı arayan köylülerin toprak altında kaldığını, 70'den fazla cesedi molozların içinden çıkardıklarını, durumun "müthiş derecede kötü" olduğunu bildirdi.
  • 3
    Bölgenin bir başka yetkili ismi Lamai Gum Ja, 100'den fazla köylünün toprak altında kayıp durumda olduğunu kaydetti. Olay yerindeki arama kurtarma çalışmalarının sürdüğü öğrenildi.
  • 4
    Çin ile sınır olan Kachin eyaleti, dünyanın en kaliteli yeşim madenine ev sahipliği yapıyor. Yeşimden elde edilen yıllık milyarlarca dolar para, Myanmar'ın eski askeri yönetimi ile bağlantılı şirketlere ve şahıslara akıyor. Her yıl çok sayıda fakir köylü ve madenci ise yeşim çıkarma çalışmalarında hayatını kaybediyor.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız