Papa mı Vatikan'ı değiştirecek, Vatikan mı Papa'yı?

Papa Francesco, San Pietro (Aziz Petrus) Bazilikası’nın önünde engelli bir genci kucaklıyor. Dünyadaki 1,2 milyar Katoliğin lideri samimiyeti, açıklığı ve alçakgönüllülüğüyle kitlelerin sevgilisi haline geldi.

Haberler National Geographic 03.08.2015 - 17:41

  • 1
    Papa Francesco, San Pietro (Aziz Petrus) Bazilikası’nın önünde engelli bir genci kucaklıyor. Dünyadaki 1,2 milyar Katoliğin lideri samimiyeti, açıklığı ve alçakgönüllülüğüyle kitlelerin sevgilisi haline geldi.
  • 2
    Aralarından biri Papa'nın memleketi Arjantin'in bayrağını taşıyan coşkulu hacılar, Papa kendilerine doğru yaklaşırken sevinç gösterisi yapıyor. Papa'nın seçildiği 2013 yılında Vatikan'ı ziyaret edenlerin sayısı bir önceki yıla oranla
    üç kat artış gösterdi.
  • 3
    Eskiden fotoğraf makinelerinden uzak duran Papa, mizay duygusu olduğunu gösteriyor. Ağustos 2013'te gençler tarafından çekilen –ve Papa'yla ilk selfie olduğuna inanılan– bir başka fotoğraf sosyal medyada çok konuşulmuştu.
  • 4
    Francesco, sade bir Ford Focus ile geldiği Apostolik Saray’a, Papalık Konutu Müdürü Georg Gänswein ile birlikte giriyor. Papalar genellikle burada yaşıyor ama Francesco yakındaki sade bir daireyi tercih etti.
  • 5
    Francesco, Aziz Petrus Meydanı’ndaki kitleler önünde kurşun geçirmez camın koruması olmadan papamobilde ilerliyor. Ruhani lider, Buenos Aires’teki kardinalliği sırasında serbestçe dolaşıyordu ama Roma’da güvenliği
    açısından aynı şeyi yapamıyor.
  • 6
    “İlk Latin papa” olarak nitelendirilen Francesco, Arjantin’e göçen İtalyan bir ailenin oğlu. Jorge Mario Bergoglio, doğduğu, çocukluğunu geçirdiği, Cizvitlere katıldığı ve kardinal olduğu Buenos Aires’te halka yakınlığıyla tanınıyordu.
    Sık sık gecekonduları geziyor ve 2008’deki bu fotoğrafta da görüldüğü gibi metroyla yolculuk ediyordu.
  • 7
    İsviçreli Muhafızlar'dan biri, Apostolik Saray'ı Aziz Petrus Bazilikası'na bağlayan merdivenler Scala Regia'nın önünden geçiyor. Papa sarayda yaşamayı bıraktığından beri koridorlar tenha.
  • 8
    Papa, evsizlerin ücretsiz yıkanması ve saç tıraşı olması için Aziz Petrus Meydanı'nda duşlar ve bir berber dükkânı kurdurdu. Şehrin tüm barınaklarının dolu olduğu bir gece, birkaç
    kişi Via della Conciliazione'de bazilika manzarasına karşı yataklarını hazırlıyor.
  • 9
    Kardinaller ve piskoposlar, Papa VI. Paulus’un aziz ilan edilişinin yanı sıra, boşanmalar ve eşcinsel evlilik gibi tartışmalı konuları ele aldıkları Rahipler Meclisi’nin sona erişini kutlamak için bir ayine katılıyor.
  • 10
    Papa bir konuşmanın ardından Sala Regia'dan geçiyor. Kilise tarihinin önemli olaylarını gösteren duvar resimleriyle dekore edilmiş olan süslü salon, papaların ileri gelenleri kabul etmesi için inşa edilmişti.
  • 11
    Aziz Petrus Bazilikası’nda, Michelangelo’nun kubbesi Bernini’nin bronz sunak örtüsü üzerinde yükseliyor. Sunağın altında ilk papa Aziz Petrus’a ait olduğuna inanılan bir mezar var.
  • 12
    Francesco, Aziz Petrus Meydanı'nda belirdiğinde kalabalıktan yükselen sesler doruğa ulaşıyor. İnsanlar yanlarında durması için çılgın bir uğraş veriyor, kutsaması için pankartlar,  fotoğraflar, tespihler, çocuklar uzatıyor. Halkın Francesco'ya sevdikleri bir akrabanın yakınlığıyla davranması uzun zamandır görülmemiş bir durum. Papa bazı kişilerle birkaç dakika konuşuyor,  bazılarıyla şakalaşıyor ve hatta memleketlisi Arjantinlilerin sunduğu maté'yi yudumluyor.

    Devamını National Geographic Türkiye'nin Ağustos sayısında veya iPad/iPhone/Android edisyonlarında okuyabilirsiniz.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız