Rehber köpek ebelik yaptı: Doğum servisinde bir ilk

Eğitimli bir rehber köpek, İngiltere'de bir hastanenin doğum servisine girmesine izin verilen ilk köpek oldu. İki yaşındaki Belle, sahibi Amee Tompkins'e  bebeği Olly'nin doğumu sırasında yardım etti. Otizmli olan ve anksiyeteden muzdarip Tomkins, Belle'nin yanında olmasının kendisini sakinleştirdiğini söyledi. 

Haberler ntv.com.tr 03.07.2023 - 19:04

  • 1

    Staffordshire bull terrier cinsi Belle adlı dişi köpek, İngiltere’de yer alan Milton Keynes Üniversite Hastanesi'ndeki doğum sırasında sahibi Amee Tompkins'e yardımcı oldu.

  • 2

    BBC'ye konuşan otizmli ve uzun bir anksiyete geçmişi olan Tompkins, "Aylarca evden çıkamadım, hatta markete ya da doktora gitmek için bile..." diyerek, Belle’nin hayatına girişiyle bu durumun değiştiğini söyledi. 

  • 3

    EBE, TAVSİYE ETTİ

    İki yaşındaki Belle, sezaryen sonrasında ambulansta, yoğun bakımda ve doğumhanede Tompkins'in yanındaydı. Bir ebe, köpeğin hamileliği sırasında sahibine ne kadar faydalı olduğunu gördükten sonra Belle'in koğuşa girmesine izin verilmesini önerdi.

  • 4

    Bununla birlikte Tompkins, Belle'in doğum servisine girmesine izin verilmeden önce bir risk değerlendirmesinden geçmesi gerektiğini söyledi. Değerlendirmede Belle'in kalabalık hastane koğuşuyla başa çıkabileceği ve sahibinin acı çekmesine nasıl tepki vereceği kontrol edildi.

  • 5

    "ONA HAYRAN KALDILAR"

    Tomkins, “Belle tüm testleri geçti. Hastane personeli ona hayran kaldı.” diye konuştu.
  • 6
    Tomkins, Belle’in, kendisinin stresli ya da acı içinde olduğunu fark ettiğinde, ihtiyaç duyduğu desteği vermek için yanına uzandığını söyledi. Tomkins, "Belle, etrafımda her şey olup biterken bana odaklanabileceğim başka bir şey verdi. Belle ile gurur duyuyorum ve umarım benim deneyimim onun cinsine yönelik olumsuz algıları değiştirir. O çok sakin ve sevimli bir köpek ve tüm bu takdiri hak ediyor.” diye konuştu.

  • 7
    Milton Keynes Üniversite Hastanesi bölüm şef ebesi Melissa Davis ise konuya ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:
  • 8
    "Belle'in doğum ünitesinde geçirdiği süre boyunca, Tomkins'in yanında olması önemliydi. "Gerçekten bireyselleştirilmiş bakım sağlayabilmek bir ayrıcalıktır ve bunun Bayan Tomkins için ne kadar önemli olduğunun farkındayız. Olly ve ailesine gelecek için en iyi dileklerimizi sunuyoruz."
  • 9

    YILIN EVCİL HAYVANI SEÇİLDİ

    Öte yandan Belle, Tomkins'e sağladığı destek sayesinde bu yıl İngiltere'de düzenlenen bir yarışmada "Yılın evcil hayvanı" seçildi.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız