Son durak sınır: İkinci sınıf sığınmacılar

Yüzlerce sığınmacı Yunanistan-Makedonya sınırında sıkışmış durumda. Hafta başından bu yana burada yeni düzenleme geçerli. Pasaportu sahte olanlar yola devam edemeyecek.

Haberler 28.11.2015 - 11:02 Son Güncelleme : 28.11.2015 - 11:15

  • 1

    Yüzlerce sığınmacı Yunanistan-Makedonya sınırında sıkışmış durumda. Hafta başından bu yana burada yeni düzenleme geçerli. Pasaportu sahte olanlar yola devam edemeyecek. 

    “Bangladesliler, Pakistanlılar, Nepalliler, İranlılar, Faslılar insan değil mi?” Sığınmaclıar dikenli telin ardında durumu bu sözlerle protesto ediyor. Onlar Gevgeli sınır kapısında sıkışmış durumda. Makedonya sadece Suriye, Irak ve Afganların geçişine izin veriyor.

  • 2

    Sessiz protesto

    Bir sığınmacı arkadaşıyla birlikte dudaklarını dikiyor. Söylediklerine göre İran’dan geliyorlar. Balkan ülkeleri Makedonya, Sırbistan, Hırvatistan ve Slovenya için İranlılar artık ekonomik sığınmacı olarak ülkelerine girişlerine izin verilmiyor.
  • 3

    Görevlilerin kararına kalmış

    Asya ve Afrika ülkelerinden gelen 1000’den fazla insan Yunanistan tarafında sabırla bekliyor. Yardım ajanslarına göre birçok durumda mültecilerin belgeleri olmaması halinde hangi ülkeden geldiğine yüzüne ve görünüşüne bakarak karar veriliyor.
  • 4

    Yardıma muhtaç

    Bir İranlı sığınmacı kızın iki yanağında ‘yardım’ yazıyor. Sınır bölgesinde durum gergin. Makedonya Cumhurbaşkanı Gjorge İvanov çatışma çıkması tehlikesinin yüksek olduğu açıklaması yapmıştı.
  • 5

    Blokaj

    Yunanistan tarafında yük trenleri günlerdir yoluna devam edebilmek için bekliyor. Yüzlerce sığınmacı Selanik ile Makedonya arasındaki demiryolunu bloke etmiş durumda.
  • 6

    Ölmek var dönmek yok

    “Bizi vurun, asla geri dönmeyeceğiz. Bir Bangladeşli soğuk havada durumu böyle protesto ediyor. Birleşmiş Milletler Mülteciler Örgütü, Makedonya’ya uluslararası hukuku ihlal ettiği suçlamasını yöneltti. Milliyeti ne olursa olsun herkes sığınma talep etme hakkına sahip.
  • 7

    Umutsuz protesto

    Yaklaşık 200 kişi açlık grevine gitti. Sığınmacıların çoğunluğu Yunanistan’da kalmayıp kuzey Avrupa ülkelerine gitmek istiyor.
  • 8

    Kış geldi

    Bir kaç kadın ve çocukları soğuk havadan korunmaya çalışıyor. Bugünlerde sık sık yağmur yağıyor ve geceleri sıcaklık oldukça düşüyor.
  • 9

    Kurtulma umudu

    Sığınmacılar “Almanya bize yardım et” yazılı dövizler taşıyor. Almanya eylül ayı başında Macaristan’da mahsur kalan sığınmacıların alınması kararını vermişti. Yunanistan-Makedonya sınırında kalanlar şimdi kendilerine de yardım edilmesini umut ediyor.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız