Vikinglerin yeni imajı

Acımasız oldukları doğru. Ama kadın liderleri, gıpta edilecek zenginlikleri ve süslemeleri de vardı. Afganistan’dan Kanada’ya 50’yi aşkın kültürle tanışmışlardı.

Haberler National Geographic 01.03.2017 - 14:51 Son Güncelleme : 01.03.2017 - 14:59

  • 1

    Gerçeklikten çok fantezi ürünü bir tüylü miğfer takmış Shetlandlı, her yıl yapılan Up Helly Aa ateş bayramında Viking mirasını kutluyor. Şenlik sırasında maket bir gemi de ateşe veriliyor.

  • 2
    Polonya, Wolin’deki bir festival sırasında Vikinglerle Slavlar arasındaki savaşı canlandıranlar, kılıç ve mızraklarla birbirlerine meydan okuyor. Viking çağının ilk dönemlerindeki küçük akıncı grupları daha sonra Avrupa’nın büyük bir bölümünü ele geçiren ordulara dönüşmüştü.
  • 3
    Danimarka’daki Ribe Viking Merkezi’nde, tarih yorumcuları gerçeğe uygun olarak inşa edilmiş bir uzunevde yaşamı canlandırıyor. Yemekler odanın ortasındaki açık ateşin üzerinde pişiriliyordu. Viking yiyecekleri arasında tuzlanmış ringa balığı, arpa lapası ve haşlanmış koyun kellesi de vardı.
  • 4
    Polonya’da geçmişi canlandıranlar, yakın dövüşe hazırlık olarak zırh kuşanmış. Vikingler vahşi ünlerine uygun yaşıyordu: İskandinav erkek çocukları küçük yaşlardan itibaren savaş eğitimi alıyor ve kan dökmeye hazır hale getiriliyordu.
  • 5
    İsveç, Anundshög’de, dikilişinden bin yıl sonra hâlâ ayakta duran bu taş üzerindeki runik yazı bir Viking babanın, oğlu Heden’e duyduğu sevgiyi anlatıyor. Genç adamın akıbeti bilinmiyor, ama zamanının diğer genç Vikingleri gibi o da Doğu veya Batı Avrupa’daki Viking sömürgelerinden birine göç etmiş olabilir.

    Devamını National Geographic Türkiye’nin Mart 2017 sayısında veya iPad/iPhone edisyonlarında okuyabilirsiniz.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız