Yunanistan'da pandemi ile mücadelede yeni tedbirler

Cumartesi günü corona virüs vakalarının 24 saatte iki bini geçmesiyle Yunanistan, pandemiyle mücadelede yeni tedbirler aldı. NTV Atina Muhabiri Derya Özcan, Yunanistan'da alınan yeni tedbirleri ve son durumu yazdı.

Haberler ntv.com.tr 03.11.2020 - 13:33

  • 1

    DERYA ÖZCAN / NTV Atina

    Yunanistan pandemi ile mücadelede yeni tedbirlere başvuruyor ve bugünden itibaren yeni bir dönemece giriyor.

    Sokağa çıkmak için maske takma zorunluluğu, özel sektör ve kamu sektöründe evden çalışan sayısının artırılması, üniversitelerde uzaktan eğitim, kalabalık toplantıların yasaklanması gibi yeni tedbirlerle vaka sayısında Ekim ayında gözlenen hızlı artışın önüne geçilmeye çalışılıyor.
  • 2

    ÜLKE ÜÇ BÖLGEYE AYRILIYOR

    Restoran ve kafelerde, sabah kahvesi içmek, akşam mezelerle bezenen masalarda oturmak vaka sayısının yüksek olduğu bölgelerde artık mümkün değil.

    Ülke üç bölgeye ayrılıyor: Vaka sayılarının az olduğu bölgeler, vaka sayılarının yüksek olduğu bölgeler ve kısıtlamaların üst seviyede olduğu Selanik ve Seres.

  • 3
    Selanik ve Seres'te bugün itibariyle, 14 gün boyunca uygulanacak tedbirler çerçevesinde kısıtlamalar üst seviyede. Sokağa sadece sağlık nedenleri ve iş gerekçesiyle çıkılabiliyor. Ancak gidilecek işler de kısıtlı. Zira, tüm perakende satış dükkanları, müzeler, spor salonları, tiyatro ve sinema salonları, kafe, bar ve restoranlar kapalı.
  • 4
    Okullarda eğitime devam edilmesine lise ve üniversite dışında izin veriliyor. Selanik'teki Makedonya Havaalanındaki iç ve dış uçuşlar da durduruldu. Bölgede sokağa çıkmak için ilgili numaraya SMS göndermek gerekiyor.
  • 5

    MÜZELER, SPOR SALONLARI, RESTORANLAR...

    Başkent Atina'nın da dahil olduğu, vaka sayısının yüksek olduğu bölgelerde de bugün itibariyle müzeler, spor salonları, kafe, bar ve restoranlar kapalı. Sadece paket servis ve evlere servise izin veriliyor. Tiyatro ve sinemalar da bir kez daha izleyicilerine kapılarını kapıyor.

    Vaka sayılarının az olduğu bölgelerde ise hem içeride, hem dışarıda maske zorunluluğu, gece 12'den sabah 5'e kadar sokağa çıkma kısıtlaması, sosyal mesafe ve kişisel hijyen koşulları gibi yöntemlerle artışın önüne set çekilmeye çalışılıyor.
  • 6
    Cumartesi vaka sayısının ilk kez iki bini geçtiği, 10 milyon nüfusa sahip Yunanistan pandemi ile mücadelede zor kararlara imza atıyor. Birkaç hafta öncesine kadar ülke yeni bir karantinayı mali olarak kaldıramaz diyen yetkililer, şimdi ekonomiyi zora sokacak tedbirleri onaylamak zorunda kalıyor.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız