ABD'de 2011'in en iyi 15 üniversitesi

ABD'de 2011'in en iyi 15 üniversitesi

Haberler 17.08.2010 - 17:54

  • 1

    ABD'de 2011'in en iyi 15 üniversitesi

    Amerikan haber dergisi U.S. News & World Report'un en iyi üniversiteler sıralamasında Harvard, Princeton'ı geçerek ilk sıraya oturdu. Ülkenin en eski ve en seçici okullarından biri olan Harvard önceki üç yılın ikisinde ikinci sıradayken, geçen yıl da Princeton'la birlikte birinciliği paylaşmıştı. Bu yıl üçüncü sırada olan Yale'i, Columbia takip etti. Stanford ve Penn'se beşinciliği paylaştı. Ülkenin en liberal sanat okullarından, Massachusetts Institute of Technology bünyesindeki Williams College geçen yılki başarısını tekrar ederek 7. sıradaki yerini korudu.
  • 2

    2-Princeton University

    Ivy Lig'e ait 8 üniversiteden biri olan Princeton, New Jersey'de yer alıyor. İlk olarak Elizabeth, 1896 yılında Princeton adını alan okul, New Jersey'de 1746'da New Jersey College adıyla kurulmuştu.
  • 3

    3-Yale University

    Connecticut eyaletinin New Haven kentinde bulunan Yale, ABD'nin üçüncü en eski üniversitesi ve Ivy Lig üyesi okullardan biridir. Son 33 yıldaki ABD başkanı olan altı kişiden dördü Yale mezunudur. 1701 yılında Collegiate School adı altında kurulan üniversitenin kökleri 1640'lara uzanır.
  • 4

    4-Columbia University

    1754'te King's College adıyla kurulan okul, Bağımsızlık Savaşı'ndan sonra 1784'te yeniden açıldığında Columbia College, 1912'de ise Columbia Üniversitesi adını aldı. Günümüzde lisans düzeyinde öğretim yapan Columbia College erkek, 1889'da kurulup 1900'den bu yana üniversiteye bağlı olan ve gene lisans düzeyinde öğretim yapan Barnard College ise kız öğrenci almaktadır. Barnard College'ı bitiren öğrenciler de Columbia University'den diploma alır.
  • 5

    5-Stanford University

    Leland Stanford Junior University, ya da bilinen adıyla Stanford, California eyaletinde San Francisco'nun 40 km güneydoğusunda bulunan özel bir üniversitedir. Dünyadanın en büyük 3. bütçeye sahip üniversitesi olan Stanford, Silikon Vadisi'nin de yaratıcısıdır.
  • 6

    5-Pennsylvania University

    Pennsylvania, Philadelphia-Pennsylvania'da bulunan özel bir araştırma üniversitesidir. Pennsylvania, Amerika'nın ilk üniversitesi ve en eski 4 yüksek öğrenim enstitüsünden biridir.
  • 7

    California Institute of Technology (Caltech)

    Los Angeles şehrinin Pasadena mahallesinde bulunan, bilim ve teknoloji dallarına ağırlık vermiş bir teknik üniversite olan California, NASA'ya ait Jet Propulsion Laboratory'nin yönetimi ve işletiminden de sorumludur. Öğrenci sayısı yaklaşık 2100 olan küçük bir okul olmasına rağmen dünyanın en iyi ikinci teknik üniversitesi olarak bilinir.
  • 8

    7-Massachusetts Institute of Technology (MIT)

    Massachusetts eyaletindeki Boston şehrinin Cambridge mahallesinde yerleşik ve özellikle bilim, mühendislik ve ekonomi konularındaki başarılarıyla tanınan bir üniversite olan MIT, dünyanın en iyi teknik üniversitesi olarak tanınmaktadır. 1861'de kurulan üniversite 1916 yılında Boston şehrinin ortasından geçen Charles nehrinin karşı yakasında bulunan Cambridge semtinde bulunan şimdiki kampüsüne yerleşmiştir.
  • 9

    9-Dartmouth Kolej

    ABD'de, New Hampshire eyaletine bağlı Honover'da temel bilimler alanında karma öğretim veren yüksekokulun geçmişi Eleazar Wheelock'ın 1754'te Connecticut'a bağlı Lebanon'da Yerli çocuklarını eğitmek amacıyla kurduğu Moor Vakfı Okulu'na dayanır. Dartmouth, ABD'de temel bilimler öğretimi veren küçük yüksekokullar içinde yeniliğe en açık okul olmasıyla tanınır. Okulda en çok ağırlık verilen konular İngilizce, kimya, jeoloji, tarih, matematik ve dildir.
  • 10

    9-Duke University

    Özel bir üniversite olan Duke, North Carolina'nın kuzey doğusunda Durham şehrinde yer alır. 1838'de kurulan üniversite, 2 lisans ve 8 üst lisans okulundan oluşur. Duke'ın araştırma harcamaları Amerika'da ilk 20 arasındadır ve atletik programı ülkenin en önde gelenlerinden biridir.
  • 11

    9-Chicago University

    1890 yılında John D. Rockefeller tarafından kurulmuş özel bir üniversitedir. Chicago yakınlarında yer alır. Ekonomi dalında dünyanın en iyi üniversitesi olarak bilinir. Ayrıca 82 Nobel ödülü ile dünyada en çok Nobel ödülü almış kurumdur.
  • 12

    12-Northwestern University

    ABD'nin Illinois eyaletinde Evanston şehrinde bulunan özel bir üniversitedir. 1851 yılında kurulan okulun biri Evanston'da diğeri Chicago'da olmak üzere iki kampüsü vardır.
  • 13

    13-Johns Hopkins University

    Johns Hopkins veya JHU olarak bilenen okul Baltimore-Maryland'de kurulmuş özel bir üniversitedir. Johns Hopkins'in Washington, İtalya, Çin ve Singapur'da da kampüsleri vardır.
  • 14

    13-Washington University

    1861'de kurulan üniversite; Seattle'da bulunan bir devlet üniversitesidir. Washington olarak da ve halk arasında The U veya UW olarak bilinen üniversite, kuzeybatı eyaletleri arasındaki en büyük ve batı kıyısındaki en eski devlet üniversitedir. En büyüğü Seattle'da olmak üzere Tacoma ve Bothell'de iki küçük kampüsü ile beraber üç yerleşkeye sahiptir. 2005 yılı için işletme bütçesi 3.1 milyar ABD dolarıdır.
  • 15

    15-Brown University

    Rhode Island eyaletinin Providence kentinde bulunan vakıf üniversitesi, 1764'te kurulmuştur ve Ivy Lig içindedir. Üniversite ayrıca Koloni Kolejleri olarak adlandırılan, Birleşik Devletler'in en eski üniversitelerinden de biridir.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız